LTO Noord


Persbericht: Landbouw Bedum vraagt om ruimtelijke keuzes

Overheden dienen een duidelijke keuze te maken voor de agrarische functie in het overgangsgebied tussen de stad Groningen en Bedum. Dit dringende verzoek legt LTO Noord afdeling Bedum-Ten Boer neer bij de gemeenten Groningen en Bedum en het provinciaal bestuur van Groningen.

Een golfbaan bij Kardinge vormt volgens LTO Noord een goede afronding van de stadsrand. Daarbuiten moet de ondernemers volop ruimte voor ontwikkeling worden geboden. Net als elders zoeken veel ondernemers hun vlucht in de schaalvergroting om zo de stijgende kosten te kunnen opvangen. âOndernemers zijn er om te ondernemen, de overheid faciliteertâ zo haalde voorzitter Jaco Roseboom een uitspraak aan van de gedeputeerde Henk Bleker.

LTO Noord afdeling Bedum-Ten Boer vraagt concreet om plaatselijke verbetering van plattelandswegen in de omgeving van Bedum. In sommige gevallen, zoals bij Ellerhuizen, Dijkshorn en de Lageweg kan de aanleg van passeerstroken volstaan. Bij Zuidwolde zijn ingrijpender maatregelen nodig, omdat de brug over het Boterdiep voor de landbouw een bottle-neck is.

Deze en andere voorstellen zijn opgenomen in het door LTO Noord afdeling Bedum-Ten Boer opgestelde Landbouwactieplan Bedum 2006-2016. In dit rapport schetst de afdeling het perspectief van de boerenbedrijven in de gemeente. Het rapport is tot stand gekomen na een intensieve discussie met de leden van de afdeling. In het plan staan alle maatregelen opgesomd die de LTO Noord afdeling in samenwerking met overheden en andere relaties wil uitvoeren.

Dinsdag 3 oktober 2006