Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toenemende vraag naar voorspellende analyses

De verkoopcijfers van SAS Forecast Server versterken SAS´ positie op het gebied van voorspellende analyse

SAS Forum Nederland (Ermelo), 4 oktober 2006 -- SAS, vooraanstaand leverancier van business intelligence-oplossingen, noteert een sterke groei in de verkoop van SAS Forecast Server. SAS heeft een leidende marktpositie met oplossingen voor zakelijke-marktanalyses met voorspellende waarde. Sinds de introductie eind 2005, heeft SAS meer dan 6.500 licenties aan 4.000 klanten wereldwijd verstrekt en de verkoop groeit. Dit is te danken aan het feit dat steeds meer bedrijven de waarde van voorspellende analyses inzien en de accuratesse van de SAS-oplossingen waarderen.

Verbeterde planning
SAS Forecast Server is waardevol voor bedrijven in bijvoorbeeld de financiële dienstverlening, leveranciers van consumentenartikelen, productiebedrijven, voor de detailhandel, en veelsoortige dienstverleners als telecommunicatie- en nutsbedrijven.

De functies van SAS Forecast Server, waarop octrooi is aangevraagd, zorgen voor besparing van tijd en geld bij bedrijven door verbetering van het gehele planningsproces, dankzij betere voorspellingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. De oplossing levert automatisch voorspellingen door patronen en trends door de loop van de tijd te ontdekken. De interactieve gebruikersinterface maakt dat zelfs onervaren gebruikers de geavanceerde technologie eenvoudig kunnen gebruiken.

"SAS Forecast Server is zo gewild, omdat het de enige beschikbare software voor voorspellende analyse is, die zulke uitgebreide automatiseringsmogelijkheden biedt met het bedieningsgemak van een spreadsheet ", aldus Edwin Peters, Manager Solutions bij SAS Nederland. "Die analysemogelijkheden bieden analisten de gelegenheid zich bezig te houden met precies die voorspellingen die waardevol voor hun onderneming zijn. Door integratie met BI-tooling zijn de resultaten eenvoudig met eindgebruikers te delen, zodat alle relevante eindgebruikers de benodigde inzicht hebben en voorspellingen kunnen doen. Klanten die gebruikmaken van SAS Forecast Server, kunnen zo belangrijke concurrentievoordelen boeken in hun dienstverlening, inkoop en planning en zijn minder tijd kwijt aan hun management." Zo kan een winkelketen bijvoorbeeld beter de vraag naar producten voorspellen. Dat gebeurt niet alleen op basis van de historie van elk product, maar ook op basis van causale verbanden, zoals aankomende evenementen en feestdagen.

SAS Enterprise Intelligence Platform
SAS Forecast Server is gebaseerd op het SAS® Enterprise Intelligence Platform. Daarmee worden afzonderlijke technologieonderdelen in de bestaande IT-infrastructuur samengevoegd tot een enkel systeem. Het resultaat is een informatiestroom die meer biedt dan de som van informatie op de afzonderlijke plekken in de organisatie, op de uiteenlopende computerplatforms en in specialistische hulpmiddelen. Daarmee worden nieuwe inzichten mogelijk gemaakt die een sterke positieve invloed zullen uitoefenen op de resultaten van een bedrijf.

Dertig jaar SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 40.000 bedrijven, waaronder 96 van de top 100 van de Fortune Global 500-organisaties, gebruiken SAS-software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. Er werken wereldwijd 10.000 mensen verspreid over 424 kantoren. SAS staat voor drie decennia groei op rij: resulterend in een recordomzet van 1,68 miljard dollar in 2005. SAS' visie, 'meer dan het denkbare uit data halen' en haar missie, met SAS-software meer waarde toevoegen aan ondernemingen, blijven ook in de komende periode ongewijzigd. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de pers:

SAS Institute B.V.
Hetty Boerakker
t: (035) 699 68 49
e: hetty.boerakker@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: marije@publiekswerk.nl