Ingezonden persbericht


Promotiebureau Biologische Speciaalzaak

Persbericht

SON-Groenhorst levert nieuwe ondernemers
in natuurvoeding

Dronten, 4 oktober - Op 26 september hebben zes cursisten hun diploma's behaald voor de Speciaalzaak Opleiding Natuurvoeding (SON) aan het Groenhorst College. De geslaagden zijn sinds najaar 2005 in opleiding en zijn er nu klaar voor om een natuurvoedingswinkel te leiden. De behoefte aan nieuw winkeltalent is groot, want de natuurvoedingswinkels groeien als kool door vergroting en modernisering van veel winkels en de opening van nieuwe vestigingspunten. Het Promotiebureau Biologische Speciaalzaak (PBS) verwacht dat de biologische speciaalzaak vanaf dit najaar dubbele groeicijfers zal realiseren.

Versnelde groei natuurvoedingskanaal
In de jaren 2001-2005 is het natuurvoedingskanaal gestaag gegroeid met gemiddeld 7,7% per jaar. Ook over het eerste half jaar van 2006 bedraagt de groei gemiddeld ruim 7%. Het marktaandeel van de biologische speciaalzaak is nagenoeg gelijk aan de biologische verkoop via alle supermarkten. Dit najaar worden circa 10 bestaande natuurvoedingswinkels vergroot van gemiddeld 100 naar gemiddeld 350 m2. Dat gebeurt ondermeer in Winterswijk, Den Bosch, Den Haag en Nijmegen. Ook wordt een aantal nieuwe grote bio-supers gestart, zoals in Amstelveen, Uden en Zutphen. En er verschijnen nieuwe winkelformules die zich op een andere manier gaan positioneren, zoals Xummum die op 5 oktober in Ermelo de deuren opent.

Meer ondernemers nodig
Door deze groeiversnelling is er ook versneld behoefte aan nieuw potentieel ondernemers voor natuurvoedingswinkels. De afgestuurde SON-cursisten zijn hard nodig, maar kunnen niet volledig in de behoefte voorzien. Gelukkig blijven alle geslaagden werkzaam in de natuurvoedingsbranche. De één begint in januari met een party- en cateringcentrum, waar alleen biologische voeding verkrijgbaar zal zijn. De ander gaat verder met een drogistenopleiding om daarna een eigen natuurdrogisterij te starten. De overigen blijven werkzaam in de winkel waar ze de kneepjes van het vak geleerd hebben om verder te groeien naar eigen ondernemerschap.

Gunstige perspectieven
Op 26 september is een nieuwe groep van tien SON-cursisten van start gegaan. De perspectieven die de natuurvoedingsbranche te bieden hebben en de kwaliteit van deze opleiding zijn hun belangrijkste motieven om de SON-opleiding voor winkelmanagement en -ondernemerschap te volgen.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-



Ingezonden persbericht