Ingezonden persbericht


Nieuwe technologie van Sophos blokkeert onbekende malware voor hij schade aanricht

Behavioral Genotype Protection onderschept verdachte code proactief voor ze wordt uitgevoerd

Gorinchem, 4 oktober 2006 - Sophos, een wereldleider in IT-beveiliging, heeft vandaag de beschikbaarheid bekendgemaakt van het Host Intrusion Prevention System (HIPS), dat programma's die zich verdacht gedragen proactief identificeert en blokkeert voor ze worden uitgevoerd. De Behavioral Genotype Protection van Sophos, die volledig geïntegreerd is in alle antivirusoplossingen van Sophos, detecteert onbekende spyware en malware zonder gevaar op 'false positives en zonder installatie van bijkomende software.

Sophos Behavioral Genotype Protection is ontwikkeld door de experts van SophosLabs, een wereldwijde Sophos netwerk van onderzoek- en ontwikkelingscentra. Anders dan concurrerende producten, die een oogje in het zeil houden terwijl code wordt uitgevoerd en verdacht gedrag onderscheppen wanneer het zich voordoet, verhindert de HIPS-technologie van Sophos elke uitvoering van malware. De verdachte code wordt aan de gateway, op de bestandsservers en op de eindcomputers geïdentificeerd en onderschept voor ze schade kan aanrichten.

Omdat malware sneller dan ooit in omloop wordt gebracht hebben organisaties een krachtige verdediging nodig die onbekende dreigingen proactief identificeert", zegt Marnix van Meer, Director van Sophos Benelux. " Voor de nieuwe HIPS technologie is installatie van extra software niet nodig. Klanten worden zonder bijkomende kosten op elk door Sophos ondersteunde besturingsplatform beschermd.

De proactieve beveiliging van Sophos is gebaseerd op een unieke productconstructie. Met Sophos kunnen ondernemingen beveiligingsupdates beheren met een enkele managementconsole en een universele client voor zowel de beveiliging als het algemene desktopbeheer. De nieuwe HIPS-technologie gebruikt de bestaande scansoftware van Sophos, die in alle versies van de endpoint-, server- en gateway-producten van Sophos ingebouwd is. Dankzij deze integratie beschikken de bedrijven zonder extra kosten over de tools om het probleem van onbekende malware te bestrijden.

Natalie Lambert, analist bij Forrester Research, schrijft in The Forrester Wave: Client Security Suites, Q3 2006, september 2006: "Sophos Endpoint Security levert een enkele agent voor de functionaliteiten. Dit maakt een eenvoudige uitrol van het product via de console mogelijk. De klanten van Sophos zeggen unaniem dat met Sophos werken kinderspel is. Bovendien werken de onderzoekers van Sophos met alle soorten kwaadwillige code, zodat zij correlaties tussen verschillende soorten code herkennen en 'signatures' kunnen ontwerpen die de volledige dreiging afweren."

De Genotype-technologie van Sophos heeft bewezen dat ze van wereldklasse is in de detectie van malware-dreigingen. De technologie is erin geslaagd om proactief niet minder dan 20 dagen voor de andere grote beveiligingsleveranciers de Sober-Z worm te detecteren, de ernstigste uitbarsting van malware van de voorbije 12 maanden.

Behavioral Genotype Protection van Sophos verschaft organisaties de volgende voordelen:


· Voorkomt schadelijk gedrag in elke omstandigheid, voor of tijdens de uitvoering van code.


· Identificeert kwaadwillende code aan de gateway of op bestandsservers en verwijdert ze voor ze de eindcomputers kan bereiken


· Geen 'false positives' - Door middel van terabytes aan legitime code valideert SophosLabs zijn reeks van regels op snelle wijze. Het alternatief, de identificatie van valse positieven met runtime HIPS in programma's in uitvoering, is een gigantische en praktisch onmogelijke taak.


· De scans worden uitgevoerd door de antivirussoftware, zodat men geen bijkomende software moet uitvoeren of beheren.

Beschikbaarheid
Sophos Behavioral Genotype Protection is volledig geïntegreerd in alle huidige versies van Sophos Anti-Virus. Nieuwe klanten kunnen een gratis evaluatieversie van de software downloaden op : http://www.sophos.com/security/topic/behavioral-protection.html

Opmerkingen: Sophos levert via een reeks RSS feeds gratis, voortdurend bijgewerkte informatie over de jongste malware en ontwikkelingen in de beveiliging. Bezoek http://www.sophos.com/feeds voor meer informatie.

Opmerkingen: Journalisten kunnen gratis antivirusbeveiliging ontvangen. Bezoek http://www.sophos.com/pressprotection voor meer informatie over het aanvragen van deze service.

Over Sophos Benelux
Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com

Over Sophos
Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Perscontacten:
Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.be