Ingezonden persbericht


Avaya en Samsung Electronics leveren intelligente communicatie voor middelgrote organisaties

Gezamenlijke levering convergente oplossingen die IP-telefonie integreren met data- en beveiligingsdiensten

TER PUBLICATIE: 4 oktober 2006

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, en Samsung Electronics, leverancier van telecommunicatiesystemen en handsets, hebben een samenwerkingsverband gesloten. Beide bedrijven gaan gezamenlijk geïntegreerde data-, spraak- en beveiligingsoplossingen, -producten en -diensten leveren aan middelgrote organisaties. Onlangs zijn uitgebreide interoperabiliteitstests succesvol uitgevoerd.

Avaya en Samsung hebben een intelligente oplossing ontwikkeld, die de Ubigate iBG van Samsung combineert met de op Session Initiation Protocol (SIP) gebaseerde IT-telefonie-infrastructuur van Avaya. De oplossing integreert beveiliging, LAN-switching, WAN-routering en PSTN-toegang van Samsung met de Avaya MultiVantage-communicatieapplicaties. Deze applicaties maximaliseren medewerkersefficiëntie en verbeteren de klantresponstijden en bedrijfsprocessen. De nieuwe oplossing volgt op de introductie van de Samsung Ubigate iBG Series Convergence Platform eerder dit jaar en is de eerste fase in de gezamenlijke productontwikkeling van Samsung en Avaya.

De Ubigate iBG Series vormt het fundament voor een complete netwerkinfrastructuur. Het platform combineert netwerkfuncties, waaronder routing, switching en beveiliging, in één enkel, eenvoudig te beheren platform. Door de integratie van het Ubigate iBG-platform met de Avaya SIP Enablement Services en Avaya Communications Manager-software kunnen Avaya en Samsung convergente communicatieoplossingen leveren, die voor middelgrote organisaties op maat zijn gemaakt.

Bedrijven die zich willen onderscheiden van de concurrentie en tegelijkertijd kosten in de hand willen houden, kunnen de Ubigate iBG Series in combinatie met Avaya SIP Enablement Services en de Avaya Communications Manager-telefoniesoftware inzetten. Als een organisatie behoefte heeft aan mobiliteits- en messaging-applicaties, kiest ze voor de Ubigate iBG met de Avaya SIP Enablement Services en Avaya MultiVantage Express. Dit is een eenvoudige, maar veilige oplossing met een hoog prestatieniveau.

Avaya MultiVantage Express biedt gebundelde communicatieapplicaties op één server. Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor organisaties van middelgrote omvang en onlangs door vakblad VARBusiness Magazine benoemd tot 'MidMarket Product of the Year'.

De gecombineerde Avaya- en Samsung-oplossingen gebruiken allemaal de SIP-standaard. SIP-technologie verbetert bedrijfsprocessen, ondersteunt kostenvoordelige eindpunten en biedt toegang tot carrierdiensten die netwerkkosten verlagen. Dit alles op basis van gestroomlijnde communicatiemogelijkheden.

"Deze samenwerking is een perfect voorbeeld van de synergie die de gecombineerde kracht van twee bedrijven met zich meebrengt", zegt Woon Sub Kim, Executive Vice-President Telecommunications Network Business van Samsung. "De Ubigate iBG Series en de MultiVantage Express-oplossing bieden middelgrote ondernemingen veel voordelen. Samsung is ook van plan aanvullende producten voor mkb-bedrijven en kleinere vestigingen van middelgrote bedrijven te introduceren."

"De oplossing laat zien welke voordelen SIP-gebaseerde IP-telefonie kan bieden aan middelgrote bedrijven", zegt Micky Tsui, Vice-President Global Communications Solutions van Avaya. "Avaya en Samsung bieden kosteneffectieve en flexibele oplossingen waarmee middelgrote bedrijven met behulp van IP-telefonie hun klanten beter kunnen bedienen en de productiviteit kunnen verbeteren - nu en in de toekomst."

Het eerste platform binnen de Ubigate iBG-productreeks is de Ubigate iBG3026. Avaya verkoopt de Ubigate iBG Series als co-branded oplossing. Het single unit ontwerp verlaagt de TCO op basis van eenvoudiger netwerkbeheer. Deze oplossing omvat tools voor het effectieve en veilige beheer van gebruikerscommunicatie. De zelfservicemogelijkheden van de Ubigate iBG3026 verlagen de druk op de IT-afdeling.

Avaya en Samsung zijn voornemens om in de toekomst nog meer gezamenlijke oplossingen voor het middensegment te introduceren en te verkopen in - in eerste instantie - Korea, China en India. Waarschijnlijk wordt de afzetmarkt later uitgebreid.

-- einde persbericht --

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.