Ingezonden persbericht


Google Maps komt naar Nederland

Google Maps voor PC en mobiele telefoon in Nederland geïntroduceerd

Amsterdam, 4 oktober 2006 - Google heeft vandaag met Google Maps een nieuwe service geïntroduceerd in Nederland, die het mogelijk maakt lokale informatie op te zoeken, zoals bedrijven en diensten. Google Maps kan zowel via PC als mobiele telefoon gebruikt worden. Zo kunt u informatie opzoeken voordat u weggaat, maar ook onderweg via uw mobiel. Deze innovatieve service maakt gebruik van de gegevens van externe data- en informatieleveranciers, in combinatie met lokale informatie van gespecialiseerde websites en Google's index van miljarden webpagina's. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om de juiste informatie te vinden.

Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een visrestaurant in Amsterdam hoeven alleen maar de zoekterm plus hun postcode of in te vullen om een uitgebreide lijst met visrestaurants in de buurt te krijgen. Elk resultaat is voorzien van een telefoonnummer, adresgegevens, links naar gerelateerde websites, en andere nuttige informatie, zoals recensies van bezoekers. Tevens worden de resultaten getoond op een kaart naast de zoekresultaten.

'Google Maps is een uitkomst voor iedereen die op zoek is naar lokale bedrijven en diensten. Ook adverteerders, die hun informatie zo nauwkeurig mogelijk op hun doelgroep willen afstemmen, zijn ermee gediend. Google Maps combineert uitgebreide overzichten van bedrijven met relevante informatie van het Internet, zodat Nederlandse gebruikers over een krachtige en gebruiksvriendelijke informatiebron in hun eigen taal kunnen beschikken', aldus Marc Duijndam, Country Manager van Google Benelux.

Naast de Internetmogelijkheden is Google Maps ook via de mobiele telefoon te gebruiken. Met een speciaal ontwikkelde navigatie voor mobiele telefoons, kan de gebruiker met de telefoontoetsen makkelijk zijn weg vinden. Met de kaartweergave is het eenvoudig om informatie over een locatie te vinden en via de telefoontoetsen over de kaart te navigeren en te kiezen tussen kaart- of satellietbeelden. U kunt de naastgelegen kaarten bekijken zonder de pagina opnieuw te laden. Bij het zoeken naar lokale informatie worden de locaties van de zoekresultaten direct weergegeven op een kaart. Bovendien kunt u vanaf elk willekeurig punt een routebeschrijving krijgen en een overzicht van de route bekijken op een satellietbeeld of kaart. Google Maps voor mobiel is gratis te downloaden op http://www.google.nl/gmm.

Google Maps werkt in Nederland onder meer samen met Kamer van Koophandel, Infobel en gespecialiseerde websites zoals Iens independent index (www.iens.nl), Dinnersite.nl (www.dinnersite.nl), BOOKING.com (www.booking.com) en de REISinformatiegroep (www.9292ov.nl).

Google stelt zich ten doel om de wereldwijd beschikbare informatie te organiseren en deze toegankelijk en bruikbaar te maken. Deze nieuwe service en mogelijkheden voor Nederland zijn wederom een grote stap voorwaarts bij het helpen van Nederlandse gebruikers om te vinden wat ze zoeken - zowel met de computer als via de mobiele telefoon.

Stef Norden, CEO BOOKING.COM
'Google Maps zorgt ervoor dat het heel gemakkelijk is om het dichtstbijzijnde hotel te vinden in de 25,000 hotels die worden aangeboden op BOOKING.COM. Je kunt de locatie zien van een hotel en de voorzieningen, je kunt reviews van andere gasten lezen en dan reserveren via BOOKING.COM. We zijn erg enthousiast over Google Maps' innovatieve manier om hotels te vinden.'

Iens Boswijk, oprichter van iens.nl
'Bedenken waar je iets zult gaan eten? Je hoeft alleen maar Google Maps te gebruiken, samen met de nieuwste informatie van iens.nl. Het is nu makkelijker dan ooit om de juiste plek te vinden.'

Menno de Vries, oprichter van dinnersite.nl
'Van chic en stijlvol tot trendy of traditioneel, het nieuwste, het beste, rookvrij en kindvriendelijk: met behulp van Google Maps en dinnersite.nl kan iedereen een restaurant naar zijn zin vinden. Een geweldige manier om je bestemming voor vanavond te bepalen!'

Hans van Veen, CEO 9292ov.nl
'Google Maps biedt 9292ov.nl innovatieve mogelijkheden op het Internet. Met Google Maps kun je alle haltes en stations van het openbaar vervoer in heel Nederland bekijken, voorzien van relevante informatie. Zo kan iedereen op een eenvoudige, visuele manier zijn route bepalen.'

Over Google Inc.
De innovatieve zoektechnologieën van Google leiden dagelijks miljoenen mensen overal ter wereld naar informatie. Google is in 1998 opgericht door de Stanford-studenten Larry Page en Sergey Brin en is tegenwoordig een van de grootste spelers op het gebied van web property op alle grote wereldwijde markten. Google's gerichte advertentieprogramma biedt ondernemingen van alle afmetingen meetbare resultaten en verbetert de algemene webervaring van gebruikers. Google heeft haar hoofdkantoor in Silicon Valley en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Kijk voor meer informatie op www.google.nl.

###

Google is een handelsmerk van Google Technology Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectievelijke ondernemingen waaraan ze verbonden zijn.