38% van de Nederlanders wil invoerin g huisdierexamen

Proteq direct

Eerst examen, dan een hond of kat aanschaffen

38% van de Nederlanders wil invoering huisdierexamen

4 oktober, Heerhugowaard. Iedereen kan zomaar een hond of kat aanschaffen in Nederland. Veel Nederlanders zijn het hier niet mee eens. Uit onderzoek van verzekeraar Proteq, uitgevoerd door Maurice de Hond, blijkt dat 38% van de Nederlanders vindt dat iemand pas een hond of kat mag aanschaffen, wanneer een speciaal examen met succes is afgelegd.

Huisdierexamen onmisbaar
In het kader van Wereld Dierendag heeft Proteq, marktleider op het gebied van honden- en kattenverzekeringen, laten onderzoeken hoe Nederlanders tegenover een huisdierexamen staan. Uit de resultaten blijkt dat 38% van de Nederlanders vindt dat pas een hond of kat mag worden aangeschaft, wanneer daar een examen succesvol voor is afgelegd.

Een zeer opmerkelijke uitslag, aldus Proteq. We weten dat er veel misstanden zijn en er nog altijd te veel dierenleed is, ook in Nederland. Niet iedere honden- of katteneigenaar gaat verantwoord om met zijn of haar huisdier. Iedere hond of kat heeft zijn eigen karakter en leefstijl en die komt niet altijd overeen met die van zijn of haar baas. Dat levert onnodige problemen op. Dat is erg jammer want verantwoord huisdierbezit is een belangrijk thema. Een van de manieren om dit tegen te gaan, is het invoeren van een huisdierexamen. Een oplossing die volgens veel mensen, zo blijkt wel uit het onderzoek, zinvol is. Tijdens het huisdierexamen kunnen toekomstige baasjes leren hoe ze verantwoord met hun huisdier omgaan en of het uitgekozen honden- of kattenras wel bij hen past. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de Overheid of een huisdierexamen er echt komt.

Meest gewilde verwennerijen op dierendag
Uit het onderzoek van Proteq blijkt ook dat steeds minder Nederlanders aandacht besteden aan Wereld Dierendag. 61% van de Nederlanders zal zijn of haar hond of kat vandaag niets extra geven. Vorig jaar was dat nog 45%.

Voor iedereen die de hond of kat vandaag niet in de kou wil laten staan een top 5 van wat onze huisdieren het meest gelukkig maakt:

Katten top 5

1. extra lekker eten

2. slapen op extra warm plekje / in bed kruipen

3. schone kattenbak

4. extra knuffel

5. nieuw speeltje

Honden top 5

1. extra knuffel

2. nieuwe kluif

3. langer naar buiten

4. extra lekker eten

5. nieuw speeltje

Over Proteq Dier & Zorg
Proteq was met de Proteq Dier & Zorg Verzekering de eerste verzekeraar in Nederland die ziektekosten- en ongevallenverzekeringen voor honden en katten introduceerde en is sindsdien ook marktleider. Proteq bestaat sinds 1988 en is sinds 1992 onderdeel van SNS REAAL. Voor meer info, kijk op www.proteq.nl en op www.verwenjehuisdier.nl.