BMW Dealer Support Center kiest voor complete telecommunicatieoplossing van Digacom

Nieuw-Vennep, 4 oktober 2006 - Het BMW Dealer Support Center (BDSC) heeft na een uitgebreide selectieprocedure een vijfjarig raamcontract voor het leveren van een complete, convergente communicatieoplossing afgesloten met telecommunicatiespecialist Digacom. BDSC spreekt hiermee de intentie uit om in de gehele organisatie de traditionele telefoonsystemen te vervangen door een volledig op IP gebaseerde infrastructuur. Voor deze oplossing zal Digacom gebruikmaken van producten van Cisco en de netwerkinfrastructuur van Priority Telecom. Uiteindelijk kunnen tot 59 dealerlocaties voorzien worden van een IP VPN-verbinding voor Managed IP services en Managed IP Telefonieservices van Digacom. Het complete dealernetwerk dat door Digacom beheerd kan gaan worden, telt 1.250 tot 1.500 toestellen (Voice terminals).

BDSC was op zoek naar een flexibele en betrouwbare dienstverlener op het gebied van maatwerk convergentietoepassingen. Een absolute voorwaarde was dat de gekozen dienstverlener ook in staat zou zijn om het BMW (dealer) datanetwerk in te richten en te beheren. Het complete dealernetwerk dat door Digacom beheerd gaat worden, kan uiteindelijk in totaal 59 BMW dealerlocaties met elkaar en met het centrale datacenter van het BDSC verbinden. Digacom zal een volledig datanetwerk inrichten en beheren op basis van Priority Telecom netwerk¬componenten. Daarnaast kunnen de BMW dealers met hun vragen terecht bij een ervaren supportorganisatie.

Digacom bouwt een centrale infrastructuur en biedt ondersteunende support services. Iedere BMW dealer kan op basis van eigen behoefte een keuze maken uit de benodigde IP Telefonieservices. De Managed IP Telefonieservices van Digacom zijn flexibel en leveren vooral kostenvoordelen op. Er zijn bijvoorbeeld geen lokale telefoonlijnen meer nodig en investeringen in een lokale telefooncentrale zijn niet nodig. De enige apparatuur die op de locatie van de dealer komt te staan, zijn de IP-telefoontoestellen. Daarvoor kan eventueel gebruik gemaakt worden van financiering via Cisco Easy Lease.

Jasper van 't Wout, CTO van Digacom zegt hierover: "Voor Digacom is het afsluiten van deze overeenkomst een bevestiging dat A-merk multinationals zoals BMW de kennis en hoogwaardige Managed IP Telefonieservices die Digacom biedt, waarderen. Onze services zijn gebaseerd op diepgaande expertise op het gebied van onderliggende netwerk- en beveiligingstechnologie, in combinatie met hoogwaardige support. Het is weliswaar allemaal techniek, maar persoonlijke betrokkenheid en het inleven in de processen van de klanten is een belangrijk aspect van onze bedrijfsfilosofie."

Digacom levert BDSC een Managed IP Telefonie-oplossing op basis van Cisco CallManager, met onder andere voicemail, IVR (Interactive Voice Response), Callcenter functionaliteit, draadloze telefonie en IP Fax. Verder wordt een koppeling gerealiseerd met het vaste telefoonnetwerk via een IP Flexplatform. De externe verbindingen worden gerealiseerd door middel van een veilige IP VPN (Virtual Private Network)-oplossing. Hiermee staan de BMW dealers in Nederland veilig en continu in verbinding met elkaar en met het centrale datacenter.

Over BMW Dealer Support Center
Het BDSC faciliteert de dealers en BMW Nederland BV bij hun IT-infrastructuur en systemen.

Over Digacom
Digacom optimaliseert de communicatiestructuur van organisaties op basis van innovatieve en creatieve telecommunicatieoplossingen. De onderneming verenigt kennis van traditionele telefoniesystemen met expertise van op IP gebaseerde communicatie- systemen. Hierbij wordt de betrouwbare kwaliteit van de 'oude' technologie verrijkt met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van de moderne technologie. Aan de hand van de eisen en wensen van de klant wordt een oplossing ontwikkeld waarbij flexibiliteit, beheersbaarheid, efficiëntie en kostenbesparingen voorop staan. Meer informatie op: www.digacom.nl.

Contactpersoon voor de pers:
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel - 023 56 28 208 - perlitaf@monogram.nl