Ingezonden persbericht


Persbericht

Geïntegreerde aanpak COSA en Inter Access: gestroomlijnde afhandeling aanvragen via alle communicatiekanalen

Vianen, 4 oktober 2006 -- COSA, specialist op het gebied van business process management, document- en recordsmanagement, heeft een partnerovereenkomst getekend met ICT-dienstverlener Inter Access, leverancier van WEB+. Met deze bundeling van expertise spelen de bedrijven in op de toenemende vraag van gemeenten naar geïntegreerde totaaloplossingen.

Zowel COSA als Inter Access kan bogen op een sterke aanwezigheid in de gemeentemarkt. De samenwerking tussen beide partijen is gericht op het aanbieden van een geïntegreerde oplossing voor de zogenaamde Midoffice Suite. Inter Access levert met het pakket WEB+ een geïntegreerde front- en midoffice via welke burgers een aanvraag kunnen indienen bij hun gemeente. De ingevoerde gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar de COSA-omgeving, waar het benodigde workflowproces wordt opgestart. Het COSA-systeem meldt automatisch iedere verandering van de status van de aanvraag aan WEB+, zodat dit ook aan de burger kan worden getoond.

"We merken dat gemeenten steeds meer behoefte hebben aan een totaaloplossing die zowel de front- als de backoffice ontsluit. Gemeenten zoeken een goede manier om een werkelijk integrale afhandeling via nieuwe en bestaande communicatiekanalen te realiseren. Dat was voor ons de belangrijkste aanleiding om deze partnerovereenkomst aan te gaan", aldus René de Boer, accountmanager publieke communicatie en dienstverlening bij Inter Access. Han Dieperink, directeur van Inter Access, benadrukt de overeenkomsten in visie tussen COSA en Inter Access. "Innovatie drijft beide organisaties en dat levert vandaag oplossingen op, waarvan andere aanbieders nog dromen. En we werken daarbij vooral aan herbruikbare en dus efficiënte oplossingen."

Er loopt inmiddels een aantal gezamenlijke projecten van COSA en Inter Access. De oplossingen die bij de gezamenlijke klant gemeente Arnhem draaien worden bovendien op termijn samengevoegd. Sybrand Jongejans, commercieel directeur van COSA: "De praktijk laat zien dat onze geïntegreerde aanpak werkt. Als combinatie met een duidelijk commitment naar elkaar voorkomen we bovendien dat gemeenten zelf met vier verschillende leveranciers opnieuw het wiel moeten uitvinden. Met de ondertekening van deze partnerovereenkomst leggen we de basis voor verdere uitbreiding van onze gezamenlijke dienstverlening. Mede dankzij Inter Access zullen we onze positie op de gemeentemarkt verder kunnen versterken."

Over COSA

Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij gerenommeerde producten en diensten voor business process management, document- en recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende organisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, F. van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid-Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Over Inter Access

Inter Access is een zelfstandige Nederlandse ICT-dienstverlener waarvoor ruim 1.000 mensen werken van wie bijna 800 in vaste dienst, die zich richt op organisaties van middelgrote omvang in de publieke sector, finance, en handel en industrie. Vanuit de divisies Consulting & Technology, Outsourcing en Vertical Solutions bieden we onze klanten integrale ICT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring.

Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle, SAP en HP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Contact:

COSA BV

Havenweg 24 A

4131 NM Vianen

Telefoon: 0347 - 324624

E-mail: info@cosa.nl

Website: www.cosa.nl

­­­­­________________________________________________________________________________

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0606)

Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn

Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com