LTO Noord


Persbericht: N.A. van Ruiten kandidaat-voorzitter LTO Noord Glaskracht

Vertrouwenscommissie presenteert kandidaat-voorzitter

Bleiswijk, 3 oktober 2006

N.A. (Nico) van Ruiten uit Roelofarendsveen is door het interim-bestuur kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van LTO Noord Glaskracht. De nieuwe vereniging â opgericht door LTO Noord en Glaskracht Nederland â zal in december van dit jaar een ledenraad organiseren waarin de verkiezing van de nieuwe voorzitter plaats zal vinden. Een vertrouwenscommissie bestaande uit L.J.W. van der Lans, P.J. van Dijk en B.J. Constandse heeft de afgelopen maanden de kandidaatstelling voorbereid.

De voorzitter van LTO Noord Glaskracht zal tevens voorzitter zijn van het landelijke glastuinbouw sectororgaan LTO Glaskracht Nederland waarin naast LTO Noord Glaskracht ook de LLTB en ZLTO participeren.

De heer Van Ruiten (47) is bijna 25 jaar als ondernemer actief geweest in de veredeling en vermeerdering van chrysanten. Begin 2006 is het bedrijf Sunfield Holland, waar de heer van Ruiten mede-directeur/eigenaar was, verkocht aan Royal Van Zanten. Op dit moment is hij werkzaam bij Royal van Zanten als projectmanager voor o.a. de integratie van de veredelingsactiviteiten.

De heer Van Ruiten heeft tevens een grote bestuurlijke ervaring gezien o.a. de 10 jaar gemeenteraadslid (w.v. 2 jaar fractievoorzitterschap) voor het CDA in de gemeente Alkemade (1986-1996). Ook is hij voorzitter vakgroep Glastuinbouw bij de voormalige WLTO geweest (1996-2000). De heer van Ruiten is gehuwd en heeft 3 kinderen.

Wat betreft de beweegredenen om voor deze nieuwe functie te kiezen geeft de heer Van Ruiten het volgende aan: âNa overname van Sunfield door Royal Van Zanten begin 2006 heb ik enthousiast meegewerkt aan het vormgeven van een nieuw bedrijf. De integratie van drie bedrijven ligt goed op koers en is eind dit jaar afgerond. Er zijn voldoende goede mensen binnen Royal Van Zanten om het nieuwe bedrijf te leiden. Voor mij een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.â

Het voorzitterschap zal â uitgaande van verkiezing door de leden â ingaan op 1 januari 2007 waarbij hij aanvankelijk 3 dagen eraan besteed om zo spoedig mogelijk de volledige functie in 4 dagen uit te gaan oefenen. De huidige interim-voorzitter F.H. Hoogervorst zal per
1-1-2007 zijn taken overdragen.
Woensdag 4 oktober 2006