Winnaars Vodafone World of Difference Prijs 2006 bekend

Vodafone
http://www.vodafone.nl

Maastricht, 4 oktober 2006 - Vandaag maakt de Vodafone Netherlands Foundation de winnaars bekend van de World of Difference Prijs 2006. Vanaf 1 november gaan niet vier maar vijf bevlogen mensen hun eigen 'wereld van verschil' gaan maken in diverse gebieden in de wereld. Het is het tweede jaar dat de Vodafone Netherlands Foundation deze prijs toekent.

De Vodafone Netherlands Foundation wil met het jaarlijkse World of Difference programma individuele personen de mogelijkheid bieden om hun persoonlijke passie voor een goed doel, ergens ter wereld, werkelijkheid te laten worden. De winnaars ontvangen hiervoor een modaal jaarsalaris en een onkostenvergoeding.

De kwaliteit van de inschrijvingen is deze zomer zo hoog gebleken dat de onafhankelijke jury heeft besloten bij uitzondering niet vier maar vijf personen tot winnaar uit te roepen. Vanaf 1 november 2006 zullen de volgende winnaars een wereld van verschil gaan maken:


- Bram de Vries uit Goudriaan gaat via de Stichting Demotech een irrigatieproject opzetten in Guatemala en de Filippijnen, waar mensen met simpele materialen hun eigen waterpomp kunnen maken. Na dit project gaat Bram verder met het opzetten van sanitaire projecten, zoals mobiele toiletten, in sloppenwijken van Kameroen en Kenia.


- George Seremwe uit Utrecht zorgt via de Stichting Child Future Africa ervoor dat weeskinderen in het noorden van Zimbabwe weer naar school kunnen. Kunnen zij niet opgevangen worden in de gemeenschap dan kunnen zij zolang wonen op een weesboerderij. Inkomsten uit de boerderij (bemand door lokale vrijwilligers) zorgen er uiteindelijk voor dat het project zelfvoorzienend zal worden.


- Annekoos Wiersinga uit Arnhem werkt als tropenarts in een nieuw gebouwd ziekenhuis in Makeni, Sierra Leone via de stichting Lion Heart Foundation. In haar World of Difference jaar gaat zij zich bezighouden met het verder opzetten van medische staf, een medisch protocol en het trainen en begeleiden van medisch personeel.


- Machiel Spuij uit Heeten woont in Masasi, Tanzania, en gaat met behulp van de Stichting Fair Trade Original, zorgen voor registratie van zijn cashewnoten fabriek en registratie van boerenorganisaties bij FLO (Fairtrade Labelling Organisation) zodat de lokale boeren een redelijke opbrengst voor hun cashewoogst ontvangen.


- Pieter van Eijk uit Wageningen zet zich via de Stichting Wetlands International in voor het verschaffen van microkredieten aan de lokale bevolking in Indonesië voor het starten van bijvoorbeeld een eigen bedrijfje. Hun lening kunnen ze aflossen door het herbeplanten van veenbossen. Andere projecten waar Pieter bij betrokken zal zijn betreft de heraanplant van mangrovebossen en de bescherming van koraalriffen en natuurreservaten.

De winnaars van de World of Difference Prijs 2005 zijn nog tot eind oktober onder de vlag van de Vodafone Netherlands Foundation actief.
Kijk op
www.vodafone.nl/Over(underscore)Vodafone/Verantwoord(underscore)ondernemen/World(underscore)of(underscore)Difference voor een actueel verslag van hun belevenissen.

/ / / / / / / / / / / / / / / / /

Foto's van de winnaars en een uitgebreidere beschrijving van de projecten zijn op te vragen bij de persafdeling van Vodafone.

Over Vodafone Libertel N.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel bijna 187 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 33 landen.

Vodafone Netherlands Foundation:

De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op een onafhankelijke manier invulling te geven aan sociaal-maatschappelijke sponsoring. De Vodafone Netherlands Foundation kijkt in haar projecten naar innovatief gebruik van mobiele technologie en natuur en milieu. Ze heeft voorkeur voor kleinere organisaties waardoor haar bijdrage een significante stap voorwaarts kan betekenen en focust op kinderen en jeugd. Huidige partners van de Foundation zijn Stichting Veldwerk Nederland, Stichting De Opkikker, IVN, Service Médical en Stichting Victory for Life, Stichting On Wheels, Culturele biografie (Gemeente Maastricht), Prinses Christina Concours.