Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties



Remkes kritisch over ombuigingen in verkiezingsprogramma's

4 oktober 2006

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil met de bonden voor overheidspersoneel een nieuwe CAO voor minimaal een jaar afsluiten. In de onderhandelingen wil de minister een verantwoorde loonontwikkeling afspreken, zonder nu al concrete percentages te noemen.
---

Ook wil Remkes afspraken maken over flexibilisering van arbeidsvoorwaarden, herziening van het aanstellingsbeleid en aanpassing van de reiskostenvergoedingen voor het woon- en werkverkeer. Vandaag zijn de CAO-onderhandelingen voor het Rijk gestart. Partijen streven ernaar de onderhandelingen medio november af te ronden.

In de komende onderhandelingen zullen nog niet de consequenties aan de orde komen van mogelijke ombuigingstaakstellingen voor de omvang van het overheidsapparaat op basis van een nieuw regeerakkoord. De minister heeft vandaag de bonden wel laten weten als werkgever grote twijfels te hebben over de haalbaarheid van de taakstellingen, zoals die in de diverse verkiezingsprogramma's staan. `Ik zeg niet dat er niets kan, maar partijen zullen wel moeten aangeven, welke taken geschrapt moeten worden. Ombuigen is keuzes maken', zo stelt de minister.

Rechts in de kantlijn kunt de de bijbehorende brieven in pdf-formaat downloaden.


***
Download het originele bericht in PDF-formaat. Zie het origineel