Gemeente Haaksbergen

Haaksbergen hondenpoepvrij

Wethouder Eshuis heeft woensdagmorgen 4 oktober - op werelddierendag! - op het grasveldje bij de basisscholen De Wereld en Holthuizen een bord onthuld met de tekst 'hondenpoepvrij!'. Hij deed dat samen met enkele scholieren. De onthulling van dat bord is min of meer het sluitstuk van een reeks aan maatregelen die de gemeente in de afgelopen periode heeft genomen om de hondenpoepoverlast in de gemeente terug te dringen. Eshuis deelde mee dat meer dan veertig procent van de hondenbezitters bij de gemeente een gratis poepschepje hadden opgehaald.

Na de onthulling van het bord nam wethouder Ben Eshuis van de aanwezige scholieren de tekeningen in die ze hadden gemaakt hadden. Met als thema, zoals de wethouder zei: Allemaal blij! Haaksbergen hondenpoepvrij!.
Daarna was er nog een uitgebreide demonstratie door het Regionaal Hondengedrag Centrum DogPlaza uit Haaksbergen.

Radio Oost verzorgde tijdens het gebeuren een life-uitzending en sprak. Reporter Spijkerman maakte interviews met kinderen, een aanwezige hondenbezitter en wet wethoduer Eshuis.

Tot en met 10 oktober kunnen kinderen bij de receptie in het gemeentehuis nog een tekening inleveren. Ze krijgen dan allemaal een hondensleutelhanger en maken kans op een prijs. Verder zijn er nog hondenschepjes verkrijgbaar in het gemeentehuis voor hondenbezitters.