Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 04 oktober 2006.

Norman introduceert Norman Online Protection, service voor email beveiliging.

Norman/SHARK, het data beveiligingsbedrijf, lanceert een beveiligings-oplossing die virussen en ongewenste email, beter bekend als spam, verwijdert vóórdat deze het bedrijfsnetwerk kunnen bereiken. Norman Online Protection controleert en schoont email op de servers van Norman, voordat deze naar de bedrijfsserver doorgestuurd wordt.

Deze nieuwe service van Norman betekent dat bedrijven niet hoeven te investeren in hardware, software of ICT kennis. Norman neemt de complete installatie en onderhoud voor de klanten uit handen, waardoor klanten zich kunnen concentreren op hun eigen kernactiviteiten. De service detecteert en stopt geïnfecteerde emails en spam vóórdat deze het bedrijfsnetwerk kunnen bereiken. Met Norman Online Protection betreedt Norman/SHARK de managed service arena en positioneert zich hiermee als security services bedrijf.

Norman Online Protection heeft geen vertraging in de aflevering van email en kan ingezet worden bij elk type mailserver.

"Norman Online Protection biedt vanaf de eerste dag een uitstekende bescherming tegen spam en optioneel tegen virussen. Meer dan 98% van alle spam wordt meteen tegengehouden. De Norman Email Security producten detecteren en verwijderen ook de zgn. 'image spam'. Deze voor veel anti-spam engines nauwelijks te detecteren nieuwe vorm van spam is grotendeels of volledig opgebouwd uit plaatjes." legt Michael Theuerzeit, Product Manager bij Norman/SHARK B.V., uit. "Omdat Norman Online Protection buiten het bedrijfsnetwerk geplaatst wordt, biedt het ook voor bedrijven die reeds een antivirus oplossing lokaal op de mailserver hebben draaien, een extra beveiliging tegen spam, phishing en virusbesmetting".

Met deze service kan elk bedrijf met een eigen domein profiteren van een extra beveiligingslaag voor email. Omdat email buiten het eigen bedrijfsnetwerk gecontroleerd wordt, kan spam onderschept worden en krijgen virussen geen kans het netwerk te besmetten."Voor onze klanten betekent dit een verhoogde efficiëntie en eenvoud van gebruik binnen een beveiligde emailomgeving. Via onze resellers en partners zal deze service verkrijgbaar zijn".

Tegenwoordig is gemiddeld een op de vijftig emails geïnfecteerd met een virus en een op de twee emails is spam. Dit is een enorm probleem geworden voor alle gebruikers. Onderzoek laat zien dat als een virus een bedrijfsserver treft, deze server gemiddeld 17 uur niet beschikbaar is voor normaal gebruik.

De voor de Nederlandse markt nieuwe service wordt inmiddels al geruime tijd met groot succes ingezet in de Scandinavische landen, waar Norman haar origine heeft.

Net als andere Norman producten die geïnstalleerd worden op individuele servers en PC's, is Norman Online Protection gebaseerd op Normans erkende SandBox technologie. Deze technologie heeft Norman aan het front van proactieve virusbescherming geplaatst. SandBox monitort alle files die zich via email op de PC proberen te nestelen. Indien Norman SandBox ziet dat een bestand zich verdacht gedraagt, wordt dit gedrag geanalyseerd. Als het bestand schadelijk blijkt, wordt het bestand geïsoleerd en toegang tot de server of PC ontzegd.

Informatie over Norman
Norman is de fabrikant van de anti-virus software Norman Virus Control. Inmiddels is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman is niet alleen gespecialiseerd in anti-virussoftware, het portfolio omvat ook firewall, antispam, antispyware software, remote desktop support software, sloten & kabels en maximaal beveiligde biometrische USB producten. Bovendien is Norman/SHARK officieel distributeur van GFI beveiligings- en beheersoftware.

Norman/SHARK B.V. | Contactpersoon: Dhr. M. Theuerzeit Product Manager Norman/SHARK B.V. | mtheuerzeit@norman.nl | Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp | Tel.: 023-78 90 251 | Fax: 023-56 13 165 info@norman.nl | www.norman.nl