Ingezonden persbericht


Persbericht

Toenemend aantal mobiele werkers overbelast IT-afdeling

~ Geïsoleerde mobiele werkers vragen om meer communicatie van het IT-supportteam ~

Vianen, 4 oktober 2006 - IT-afdelingen kunnen de snelle toename in het aantal mobiele werkers nauwelijks ondersteunen. Onderzoek (1) van Citrix toont aan dat 69 procent van de Belgische en 49 procent van de Nederlandse werknemers behoefte heeft aan betere communicatie met de IT-afdeling over veilig werken buiten kantoor.

Het onderzoek, dat is uitgevoerd door Coleman Parkes, laat ook zien dat 36 procent van de Nederlandse en 53 % van de Belgische mobiele werkers zich in het algemeen te weinig ondersteund voelt door het IT-team als ze niet op kantoor werken. Ze geven daarbij aan dat hun bedrijf moet investeren in overwerkte IT-afdelingen zodat die de toenemende vraag beter kunnen beantwoorden.

"Mobiel werken wordt steeds populairder nu de technologieën en netwerken verbeteren en organisaties de voordelen ervan beginnen in te zien. Werknemers kunnen zich beter concentreren omdat ze minder vaak worden gestoord, de reistijd neemt af en de kwaliteit van leven neemt toe omdat werknemers een betere balans kunnen vinden tussen werk en privé", aldus Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix Systems Benelux en voorzitter van het EwerkForum Nederland.

Beveiligingsrisico's zijn echter wel een zorg, want mobiele werkers zijn vatbaar voor virusaanvallen, hackers en diefstal van gevoelige informatie.

"Mobiel werken is een belangrijk deel van de on-demand wereld, maar een degelijke beveiliging is onmisbaar voor het succes", vervolgt Van der Hoeven.

"Werknemers en werkgevers moeten er zeker van zijn dat ze volledig veilig werken als ze niet op kantoor zijn, met een IT-team dat altijd beschikbaar is voor ondersteuning. Werkgevers moeten investeren in een goede basis en zorgen dat hun IT-ers genoeg resources hebben om de steun te bieden die mobiele werkers vereisen. Als werknemers niet de technische ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, lopen bedrijven die hun kop in het zand steken straks achter de feiten aan."

De potentiële tijd- en kostenbesparingen die mobiel werken kan realiseren zijn aanzienlijk. Mobiel werken is gebaseerd op een effectief gebruik van technologie, en dit blijft voor veel organisaties lastig."

Mobiel werken en andere onderwerpen staan centraal tijdens de jaarlijkse Citrix Solutions Conference. Dit grootschalige evenement vindt plaats op dinsdag 14 en woensdag 15 november in Antwerpen. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.solutionsconference.com

(1) Onderzoek gedaan door Citrix onder 285 computergebruikers in de Benelux

(334 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van access infrastructure solutions. Meer dan 180.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2005 behaalde Citrix een omzet van $909 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Ed Bezooijen van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 800
E-mail: ed.bezooijen@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com