Kenners kiezen Orval

Amsterdam rai

http://www.rai.nl

P E R S B E R I C H T

Enquête onder leden Alliantie van Biertapperijen

Kenners kiezen Orval

AMSTERDAM 4 OKTOBER 2006 - Proost!, het grootste onafhankelijke horecavakblad van Nederland, heeft onlangs een enquête gehouden onder de leden van de Alliantie van Biertapperijen (ABT). Zij kozen het Belgische trappistenbier Orval tot het mooiste speciaalbier dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

De enquête werd gehouden in het kader van het twintigjarig jubileum van de ABT, een samenwerkingsverband van Nederlandse speciaalbierencafés. Naast hun persoonlijk favoriete speciaalbier kozen de café-eigenaren ook hun favoriete pilsener en bokbier, terwijl ze tevens aangaven welke speciaalbieren in hun eigen zaken tot de best verkopende behoren.

Brand bier blijkt onder de kenners het meest populaire pilsener te zijn. De Limburgse brouwer doet het sowieso goed onder de leden van de alliantie. Met haar Urtyp bezette Brand tevens de vijfde plaats in de categorie pilseners, terwijl Brand Dubbelbock op de eerste plaats eindigde in de rangschikking van meest populaire bokbieren.

Waar Duvel het meest gedronken speciaalbier op fles is, blijkt De Koninck in de bij de ABT aangesloten bedrijven met afstand het meest getapte speciaalbier te zijn. Alle enquêteresultaten vindt u in het nieuwe nummer van Proost!, dat deze week is verschenen.

Verder in Proost! 8 een reportage over het trendy café-loungerestaurant Tante Loes in Rhenen, een gesprek met horeca-ondernemer Hans Nobel, eigenaar van grand café Nobel in Haarlem en een rondgang langs de florerende buurtcafés in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Daarnaast zijn er de vaste rubrieken als Bier & Spijs, een cartoon van IJf Blokker en de column van Theun de Winter.


---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Arthur van der Linden, hoofdredacteur van Proost! Zijn nummer is 026-442 61 55, mobiel 06-53 21 86 75.