Loopbaan leerling in de schijnwerper op Kennisrotonde

Stichting ict op school

Dit najaar staat op de Kennisrotonde het thema 'Loopbaan van de leerling' centraal. De basis voor dit thema wordt gevormd door de verschillende vraagstukken die scholen over dit onderwerp hebben aangemeld op de rotonde. Scholen kunnen deze herfst op de Kennisrotonde terecht voor verschillende extra activiteiten en kennis waarmee zij hun onderwijs kunnen vernieuwen. De Kennisrotonde is een programma van Ict op School. Ict op School is onderdeel van Stichting Kennisnet Ict op School, de ict-ondersteuningsorgansiatie van het onderwijs.

Vraagstukken centraal
Hoe kun je beter gegevens uitwisselen tussen onderwijs en andere sectoren? Hoe kan er beter samengewerkt worden tussen po en vo? Hoe volg je leerlingen beter met behulp van een digitaal portfolio? Momenteel wordt er met verschillende scholen en experts gewerkt aan het verzamelen en ontwikkelen van kennis over deze vraagstukken. Deze kennis is toegankelijk voor alle scholen en wordt dit najaar op de rotonde extra belicht.

Programma voor dit voorjaar
De Kennisrotonde heeft verschillende activiteiten rondom de loopbaan van de leerling in petto. Zo zal er een o.a. een Kenniskroeg georganiseerd worden waarbij men op informele wijze kennis kan maken en kennis kan delen met collega's. Medewerkers van de Kennisrotonde bezoeken verschillende scholen in het land en brengen podcasts uit. Ook worden er brochures uitgegeven over digitale portfolio en meervoudige intelligentie. Daarnaast zullen verschillende experts hun visie op het onderwerp delen met scholen via onze website.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het vraagstuk en de activiteiten dit voorjaar verwijzen wij u graag naar www.kennisrotonde.nl/loopbaanleerling.