Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 04.10.2006

UITBREIDING ROUTENETWERK AUSTRIAN AIRLINES 2007

Austrian Airlines Group blijft groeien in Oost-Europa

Strategische samenwerking Russisch Air Union

Nieuwe bestemmingen intercontinentaal routenetwerk

De Austrian Airlines Group blijft haar positie als marktleider versterken op vluchten van en naar Oost-Europa versterken. De peilers van de Oost-Europa strategie van Austrian Airlines zijn onder andere dichtheid van het netwerk, frequente vluchten, flexibele vluchttijden, innovatieve nieuwe bestemmingen, samenwerking om de locale marktpositie te versterken en het benutten van de economische groei in deze regio. Austrian Airlines biedt nu al 566 wekelijkse verbindingen naar 45 bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa en blijft verder uitbreiden.

Strategische samenwerking Austrian Airlines en Air Union in Rusland Om de marktpositie verder te vergroten gaan Austrian Airlines en het Russische Air Union per eind maart 2007 een samenwerking aan. Rusland is een dynamische groeimarkt en een strategisch interessante regio met veel transferverkeer. Air Union beschikt over een uitgebreid routenetwerk dat reikt van de Oeral en Centraal Azië tot de Pacific en is daarmee een goede partner voor Austrian Airlines in het Oosten. In het kader van de samenwerking zoeken beide partners naar synergie in het netwerk door codeshare vluchten met als doel een multi-hub-strategie met Wenen, Moskou (Domodedovo), Samara en Krasnojarsk als hubs. De Austrian Airlines Group vliegt op dit moment in Rusland naar Moskou, St. Petersburg, Ekaterinburg, Rostov en Krasnodar. In 2005 vlogen 196.000 passagiers met Austrian Airlines van en naar Rusland.

Nieuw in intercontinentaal routenetwerk: Chicago en meer vluchten naar New York Ook het intercontinentale netwerk wordt uitgebreid. Met ingang van de zomerdienstregeling introduceert Austrian Airlines in april 2007 vier wekelijkse verbindingen tussen Wenen en Chicago in de Verenigde Staten. Het aantal vluchten naar New York wordt in het hoogseizoen opgevoerd naar dertien per week. Naar Washington gaat Austrian Airlines met een nieuwe Boeing 777 een dagelijkse verbinding bieden.

Nieuwe B 777 naar Tokyo, Bangkok en Delhi
In januari 2007 wordt een nieuwe Boeing 777 aan de vloot toegevoegd. Door het inzetten van dit toestel op routes naar Tokyo en Bangkok zal de beschikbare capaciteit toenemen. In de zomer van 2007 zijn alle Boeing 767- en Boeing 777- toestellen in de nieuwe Business Class uitgerust met comfortabele lie-flat sleeper seats van Austrian Airlines. Daarnaast onderzoekt Austrian Airlines de mogelijkheden om Karachi, het commerciële centrum van Pakistan, op te nemen in haar routenetwerk.

Meer lijnvluchten naar vakantiebestemmingen in de winter van 2006/07 Deze winter breidt Austrian Airlines het aantal lijnvluchten naar warm-weer-bestemmingen uit. Austrian Airlines vliegt drie keer per weer naar Colombo in Sri Lanka en naar Malé in de Maldiven, twee keer per week naar Phuket in Thailand en biedt de komende winter een wekelijkse verbinding met Mauritius.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en Slovak Airlines en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com