Socialistische Partij

Kant stelt klantenstops thuiszorg aan de orde

04-10-2006 * SP-Kamerlid Agnes Kant vraagt morgen in een debat concrete oplossingen van staatssecretaris Ross (CDA, Volksgezondheid) nu blijkt dat nog steeds veel mensen zonder noodzakelijke thuiszorg zitten. Extra geld en de belofte dat de problemen zouden worden opgelost hebben nog niet tot voldoende resultaat geleid.

Kant Door tekorten in de budgetten hadden veel thuiszorgorganisaties deze zomer niet voldoende geld om genoeg zorg te leveren. Duizenden mensen hebben maandenlang zonder thuiszorg of huishoudelijke zorg gezeten. Na vele vragen en een debat stelde staatssecretaris Ross namens het kabinet 95 miljoen euro extra beschikbaar om de problemen aan te pakken. Nu blijkt dat ondanks het extra geld de problemen nog steeds niet zijn opgelost. Er bestaan nog steeds klantenstops.

Agnes Kant: "Na maanden gekrakeel over centen zitten mensen in de praktijk echter nog steeds zonder zorg. Dit kan echt niet." Het gaat vaak om ronduit schrijnende situaties. Zo kwam bij het SP-meldpunt het relaas binnen over een vrouw terminaal is en in het ziekenhuis ligt. Ze wil graag thuis sterven, maar omdat er geen thuiszorg beschikbaar is, moet ze in het ziekenhuis blijven.
Zie ook:
* Meldpunt Thuiszorg