Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haarlem, 4 oktober 2006

VERZEKERINGSSITE LANCEERT MEEST COMPLETE HYPOTHEEKVERGELIJKING

Verzekeringssite, de onafhankelijke vergelijkingssite, is gestart met een hypotheekvergelijking,
http://www.verzekeringssite.nl/hypotheek/index.jfm. Deze nieuwe vergelijking is uniek in Nederland, omdat consumenten hypotheken niet alleen kunnen vergelijken op basis van rente en voorwaarden, maar ook op totale netto maandlasten. Dat maakt de hypotheekvergelijking van Verzekeringssite de meeste complete openbare hypotheekvergelijking van Nederland.

Veel huizenkopers kijken alleen naar de rente. Een hypotheek met een lage rente is echter geen garantie voor lage netto maandlasten. Er zijn tal van andere zaken die van invloed zijn op de uiteindelijke maandlasten zoals de premie voor de levensverzekering die soms flink kan oplopen. Daarnaast spelen ook het bruto-inkomen en het eigen-woningforfait een rol. Alleen een vergelijking waarin al deze factoren zijn opgenomen geeft een realistisch beeld van de werkelijke kosten van een hypotheek.

Vergelijking
Consumenten kunnen op Verzekeringssite hypotheken van vrijwel alle hypotheekverstrekkers vergelijken. Daartoe krijgen ze binnen de vergelijking ruim de gelegenheid om zelf de hypotheek samen te stellen. Dagelijks worden de premies, voorwaarden en rentepercentages geactualiseerd.

Maximale hypotheek en second opinion
De vergelijking biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kunnen consumenten snel vinden welke hypotheekvorm het best bij hen past en hoeveel maximaal verantwoord geleend kan worden op basis van de verstrekkingsnormen van NHG. Met de second opinion kan getoetst worden of de ontvangen aanbieding van de hypotheekadviseur concurrerend is. Ook bevat de site uitgebreide sectie met informatie over hypotheken en rentes. Daarin o.a. uitleg over verschillende hypotheekvormen, een begrippenlijst, veelgestelde vragen en informatie over de fiscale aspecten van hypotheken.