Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 4 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 04-10-2006

Met onder meer: katten in mollenklem, man gooit inboedel uit flat en agressief in verkeer

Getuigen autokraak gezocht

Zaandam, dinsdag 3 oktober 2006, 16:41 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een autokraak op de Karel Lotsylaan (onder het viaduct aan de zijde van het ziekenhuis) die plaatsvond op dinsdagmiddag even na drie uur. Agenten troffen een opengebroken auto aan en een getuige had een verdacht persoon in de buurt gezien. Het wijkteam Zaandam-Midden vraagt getuigen, die nog niet met de agenten hebben gesproken, contact op te nemen via 0900-8844.

Brand in tjalk

Zaandam, dinsdag 3 oktober 2006, 15:45 uur.

De brandweer heeft een brand geblust die was ontstaan in een tjalk tijdens werkzaamheden. Op een scheepswerf aan de Diederik Sonoyweg werd in een loods gelast aan het schip. Isolatiemateriaal vatte vlam en een 65-jarige Zaandijker raakte onwel door de rookontwikkeling. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse onderzocht. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Na drie kwartier werd door de brandweercommandant het sein 'brand meester' gegeven.

Winkeldief de cel in

Purmerend, dinsdag 3 oktober 2006, 15:59 uur.

De politie heeft een 19-jarige man uit Oost-Europa aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Weeshuissteeg. Personeel zag dat de man truien in een tas deed en zonder te betalen de winkel uit liep. De man werd na een korte achtervolging bij de Koemarkt aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek in het bezit van een geprepareerde tas met daarin zes truien van het warenhuis. Door het prepareren van de tas kunnen detectiepoortjes gestolen goederen in de tas niet 'zien'. De verdachte werd ingesloten, in verzekering gesteld en de tas in beslag genomen.

Katten in mollenklem

Landsmeer, dinsdag 3 oktober 2006, 15:42 uur.

Een bewoonster van de Meervalweg heeft bij de politie aangifte gedaan omdat haar kat voor de tweede maal in een waarschijnlijk bovengronds geplaatste mollenklem terecht is gekomen. De schade aan een achterpoot van drie maanden geleden is inmiddels hersteld maar of de kat zijn voorpootje nu kan behouden is nog de vraag. Een buurman zou vier weken geleden zijn dode kat uit de sloot hebben gevist terwijl het dier nog een klem om zijn poot had zitten. Mollenklemmen zijn, mits goed geplaatst ongevaarlijk voor katten. Omdat de politie opzet vermoedt worden getuigen verzocht te bellen met het wijkteam Landsmeer-Oostzaan via 0900-8844.

Man gooit inboedel uit flat

Purmerend, woensdag 4 oktober 2006, 04:04 uur.

De politie heeft een 42-jarige bewoner van de Meteorenweg aangehouden die nagenoeg zijn gehele inboedel op straat heeft gegooid en ruiten heeft vernield. Door het kabaal dat de man maakte werden veel buurtbewonders gewekt. De man was volkomen 'door het lint' en voor de agenten niet aanspreekbaar. Na ruim een uur wisten agenten de nog steeds luid schreeuwende man buiten zijn flat aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Agressief in verkeer

Broek in Waterland, dinsdag 3 oktober 2006, 23:45 uur.

Een 64-jarige automobilist uit Monnickendam heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man reed dinsdagavond tegen middernacht vanuit de richting Amsterdam over de Provincialeweg N247 in de richting van Broek in Waterland. Een bestuurder van een wat grotere, hogere, zwarte personenauto, passeerde na een tijdje bumperkleven de Monnickendammer op een weggedeelte waar dat verboden is. Toen de achterste auto hierop met zijn licht knipperde remde de zwarte auto krachtig en stopte. De bestuurder, een ongeveer 45-jarige man van ongeveer 175 cm lang met kort blond haar, liep naar de aangever en sloeg hem vervolgens tweemaal in het gezicht. Na zijn daad ging de man er met grote snelheid vandoor. Hierbij werden meerdere auto's ingehaald. Het politiewijkteam van Waterland verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Insluiping

Oostzaan, woensdag 4 oktober 2006, 11:04 uur.

Naar aanleiding van een melding van een bewoonster van de Grashof van diefstal van een portemonnee heeft de wijkagent een onderzoek ingesteld. Door een openstaande deur heeft iemand de woning betreden en de portemonnee weggenomen. Na wat rondvragen bleek dat diverse mensen in Oostzaan afgelopen tijd een verdachte vrouw op het erf of in de woning hebben gezien. Als zij werd overlopen vroeg zij of er een Italiaanse of Indische familie woont en ging dan snel weg. De vrouw werdt omschreven als ongeveer 170 cm lang, 40 tot 50 jaar oud met een bol gezicht een gezet postuur en krullend donker haar. Zij sprak Nederlands. De wijkagent vraagt de Oostzaners vooral de politie te bellen bij dit soort verdachte zaken en aangifte te doen als er wat is gestolen. Ook verdient het aanbeveling de achterdeur af te sluiten als er geen zicht op is. Getuigen die meer over de vrouw kunnen vertellen worden verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.

Auto op z'n kop

Zaandam, woensdag 4 oktober 2006, 09:13 uur.

Een 30-jarige automobiliste uit Zaandam is bij een ongeval op de Rijksweg A7 gewond geraakt. Zij kwam uit de richting van het Knooppunt Zaandam en reed in de richting Prins Bernhardplein. Ter hoogte van het tankstation raakte de vrouw, vermoedelijk ten gevolge van aquaplaning, de macht over het stuur kwijt en belandde de auto op z'n kop. Deuren en ramen gingen niet meer open en de brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw te bevrijden. Na hulpverlening door het per helikopter ingevlogen traumateam werd het slachtoffer met onbekend letsel in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Om de hulpdiensten veilig te laten werken werd genoemd gedeelte van de A7 in beide richtingen enige tijd afgesloten.

Aanrijding met drank op snelweg

Wijdewormer, woensdag 4 oktober 2006, 10:49 uur.

De politie heeft een 36-jarige automobilist uit Sneek aangehouden nadat hij met drank op met zijn auto tegen de vangrail op de A7 was gereden. De verdachte reed vanuit de richting Zaandam in de richting van Purmerend. Ter hoogte van Wijdewormer zou hij zijn gesneden door de bestuurder van een grijze Citroën die vervolgens zou zijn doorgereden. Hij zou hebben geremd en daardoor in de middenberm tegen de vangrail zijn gereden waardoor zijn auto aan de voorzijde zwaar beschadigd raakte. Een blaasproef wees uit dat de Fries bijna drie maal (1,43 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik worden opgemaakt.