Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (04/10)

BERGEN OP ZOOM, 4 oktober 2006

Politie houdt man aan voor misbruik buurmeisje
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdag een 73-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van misbruik van zijn buurmeisje.
De moeder van het 5-jarige meisje heeft hiervan bij de politie aangifte gedaan. Het misdrijf heeft vermoedelijk in 2005 plaatsgevonden in de woning van de verdachte in Bergen op Zoom. Na rechercheonderzoek heeft de politie de man deze week kunnen aanhouden. Hij is inverzekering gesteld.

Politie treft hennepkwekerij aan
ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag in een loods aan de Ettingstraat een hennepkwekerij opgerold. Een storingsmonteur van Essent had op die plaats een waarneming gedaan die niet klopte met de bestemming van het pand. De politie trof een in werking zijnde hennepkwekerij aan met daarin 335 planten. Essent meldde dat er sprake was van diefstal van stroom en heeft de energiemeter verwijderd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van pand.

Man aangehouden na rijden tijdens ontzegging
OUDENBOSCH: De politie heeft een 38-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden voor het rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid. De politie trof de man rijdend in zijn personenauto aan op de Cederstraat. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt snelheidscontrole
STEENBERGEN: De politie heeft woensdag tussen 11.30 en 13.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Molenweg. In totaal passeerden 890 bestuurders de controle waarbij er 25 te hard reden. De toegestane snelheid bedraagt daar 50 km per uur.

Inbraken in wooncomplex veroorzaken onrust
ROOSENDAAL: Onder bewoners van een wooncomplex aan de Rondeel is dinsdagavond de nodige onrust ontstaan, nadat bleek dat inbrekers hun slag hadden geslagen in een tweetal woningen. De dader wist binnen te komen via een balkon op de eerste verdieping, waar een raam op een kier stond. Uit deze woning werd de inhoud van een geldkistje meegenomen. Vanuit de andere woning werd vermoedelijk niets ontvreemd. Een medewerkster van de technische recherche heeft woensdag een sporenonderzoek ingesteld. Hoewel meerdere bewoners op het moment van de inbraak in het complex aanwezig waren, heeft geen van hen de inbrekers opgemerkt.

Politie stelt onderzoek in na drugsvangst
ROOSENDAAL: Politiemensen van het team Courage hebben woensdag rond het middaguur een 38-jarige Belg aangehouden, die zich verdacht ophield op een parkeerplaats nabij de Evelindeflat. In de reistas, die de man bij zich droeg, trof de politie twee kilo hennep en twee kilo hash aan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auto gestolen
SINT WILLEBRORD: Een 33-jarige man uit Sint Willebrord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De man had zijn zilvergrijze Mercedes (kenteken: 64-HB-GZ) in de loop van de avond in de Sportparkstraat geparkeerd en ontdekte rond middernacht dat zijn auto was gestolen.

Twee winkeldieven aangehouden
BERGEN OP ZOOM: Bij een supermarkt aan het Zonneplein zijn gisteren twee minderjarigen uit Bergen op Zoom aangehouden, die frisdrank en chips in een tas hadden gedaan en de winkel wilden verlaten zonder de waren bij de kassa af te rekenen. Een medewerker van de supermarkt heeft hen hierop aangehouden en overgedragen aan de politie.

Auteur: Nicolette Bovenhorst