Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/10)

OOSTERHOUT NB, 4 oktober 2006

Gezin overvallen in woning

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 2 oktober op dinsdag 3 oktober rond 03.15 uur hebben twee nog onbekende mannen een overval gepleegd op een woning in de wijk Dommelbergen. Op het moment van de overval lagen er drie mensen in de woning te slapen. De twee gemaskerde en gewapende mannen bedreigden de bewoners van het pand en eisten geld. Met een nog onbekend geldbedrag gingen ze er vervolgens vandoor in nog onbekende richting. De mannelijke bewoner, een 64-jarige Oosterhouter, heeft bij de politie aangifte gedaan van de overval. De getuigen geven aan dat de ene man ongeveer 1.85 m lang was en de tweede man ongeveer
1.70 m. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft onder andere een buurtonderzoek ingesteld. Verder heeft de technische recherche naar achtergebleven dadersporen gezocht in en rond het huis van het gezin.

Arrestatie na huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: Een 42-jarige vrouw uit Raamsdonksveer deed bij de politie aangifte tegen haar 19-jarige zoon. De jongeman kreeg op dinsdagmiddag 3 oktober ruzie met zijn moeder. Dat liep zodanig uit de hand dat hij huisraad door de woonkamer gooide. De politie werd erbij geroepen en arresteerde de verdachte. Hij gaf tijdens het verhoor toe dat hij in een woedeaanval de vernielingen had gepleegd en zijn moeder had uitgescholden.
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Dronken automobilist verzet zich tegen arrestatie

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde in de nacht van dinsdag 3 oktober op woensdag 4 oktober een beschonken automobilist. Dat gebeurde om 00.45 uur in de woning van de 70-jarige man. Agenten hadden de man kort gevolgd en spraken hem aan toen hij zijn auto parkeerde. De man moest vervolgens zijn woning in om zijn rijbewijs te pakken. Bij een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De man wilde echter niet mee naar het politiebureau. Ondanks diverse waarschuwingen liet hij het op een arrestatie aankomen, waarbij hij verzet pleegde. De agenten pasten geweld toe om de man onder controle te krijgen en zijn verzet te breken. Daarbij maakte de verdachte discriminerende opmerkingen over de huidskleur van een van de agenten. Eenmaal in het politiebureau onderging de man een ademanalyse, wat een uitslag van 370 ug/l. Vanwege de combinatie van het alcoholgebruik, licht letsel en de leeftijd van de verdachte, heeft de politie de man laten onderzoeken door een GGD-arts. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden onder invloed en het verzet bij zijn arrestatie. De man kreeg verder een rijverbod van drie uren opgelegd.

KAATSHEUVEL: Bij een alcoholcontrole op de Europalaan moesten 50 automobilisten meewerken aan een ademtest. Een 62-jarige inwoner van Kaatsheuvel werd daarbij betrapt op het rijden onder invloed. Dat gebeurde op dinsdagavond 3 oktober om 22.00 uur. De man moest mee naar het bureau en onderging een ademanalyse. Dat leverde een uitslag van 275 ug/l op. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van twee uren. Bij de alcoholcontrole was verder niet strafbaar vanwege alcoholgebruik. Wel gingen nog zes automobilisten op de bon omdat ze autogordel niet droegen. Het boetebedrag voor deze verkeersovertreding bedraagt 75,-

Rijense politie controleert bromfietsers

RIJEN: In het kader van het project ASO (Aanpak Scooter Overlast) hield de Rijense politie op dinsdag 3 oktober tussen 14.00 uur en 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Tijdens controleerde de politie 25 bestuurders van bromfietsen. Er vielen 4 bekeuringen. Twee daarvan vanwege het overschrijden van de maximum
constructiesnelheid (=opvoeren). De twee ander bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van een deugdelijk bevestigde helm (kinbandje los) wat hen ieder een boete van 50,- opleverde. Bestuurders en passagiers van bromfietsen en motoren moeten een valhelm dragen. Dat is niet alleen verplicht, maar ook veilig. Het dragen van een goede valhelm verkleint de kans op een ongeval met een dodelijke afloop met wel veertig procent. Bij het niet vastdoen van de kinband is het risico groot dat de helm door de klap van een aanrijding afvliegt.
Het viel de politie op dat het merendeel van de bromfietsen al voorzien was van het bromfietskenteken, dat vanaf 1 januari 2007 verplicht wordt.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

WAALWIJK: Op dinsdagmiddag 3 oktober 2006 is rond 15.30 uur een 73-jarige vrouw bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurde in een onbewaakt ogenblik toen de vrouw aan het winkelen was in de Stationstraat. In haar portemonnee zaten naast een geldbedrag ook haar bankpasjes. Toen ze haar portemonnee miste heeft ze meteen haar bankinstellingen opgebeld met de vraag om haar bankpassen te blokkeren. Toen bleek dat met één pasje al drie keer vergeefs geprobeerd was om geld op te nemen. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

OOSTERHOUT: Een 58-jarige Oosterhoutse werd ook slachtoffer van zakkenrollers. Dat gebeurde op woensdag 4 oktober 2006 rond 11.00 uur. Haar portemonnee werd uit haar gestolen toen ze boodschappen deed bij een supermarkt aan de Patrijslaan. In haar tas zat een geldbedrag en wat persoonlijke spulletjes. De politie nam een aangifte van de vrouw op

Natuurlijk houdt de politie toezicht en spoort zij zakkenrollers actief op. Zelf kunt u ook het nodige doen:

- Doe uw portemonnee in uw binnenzak of halstasje, niet in uw jas- of achterzak. Leg ze nooit voor het grijpen bovenin uw tas.
- Let goed op uw hand- of schoudertas en houd deze voor u.
- Let op wanneer uw aandacht wordt afgeleid (iemand loopt tegen u aan of een onbekende spreekt u aan). Een eventuele handlanger maakt daar gebruik van en slaat zijn slag.

- Voorkom dat mensen tijdens het pinnen in winkels en bij automaten meekijken. Zorg dat alleen u de pincode weet en schrijf de pincode nooit op.

- Neem nooit meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Verdeel grote hoeveelheden geld over verschillende opbergplaatsen.

- Als u toch slachtoffer wordt van zakkenrollers, waarschuw dan omstanders en probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden.

-Alarmeer vervolgens de politie en laat uw bankpassen blokkeren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer