Ingezonden persbericht


VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Grote investering van GE Plastics in productiecapaciteit "xtreme" Lexan* materialen op locatie Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - 4 oktober, 2006 - GE Plastics maakt vandaag een investeringplan bekend van 62 miljoen euro voor de productiecapaciteit van "xtreme" Lexan* Polycarbonaat (PC) resins in haar Lexan resin fabriek te Bergen op Zoom. De onderneming zal bestaande capaciteit ombouwen voor de productie van deze hoogwaardige polymeren, waaronder Lexan EXL, SLX, DMX en XHT resins. Deze investering maakt het ook mogelijk om andere innovatieve co-polymeren te produceren, die op dit moment in ontwikkeling zijn. De nieuwe materialen zullen worden geproduceerd door gebruik te maken van de huidige personeelsbezetting van de Lexan resin fabriek.

"GE's xtreme resin portfolio is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie en we investeren derhalve aanzienlijk in onze productiecapaciteit, zodat we deze unieke producten wereldwijd kunnen leveren," zegt Heiner Markhoff, President van GE Plastics Europe. "De xtreme Lexan materialen, die uitzonderlijke prestaties bieden onder extreme omstandigheden, zullen onze klanten helpen bij hun meest veeleisende toepassingen. Naast de investering om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten, bevestigt deze uitbreiding het belang dat de onderneming hecht aan de regio West-Brabant en de locatie Bergen op Zoom".

De xtreme Lexan materialen vormen de meest hoogwaardige materialen in GE Plastics' portfolio; ze behouden hun vorm, kleur en slagvastheid onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Deze nieuwe materialen zijn in een breed gebied toepasbaar, zoals in mobiele telefoons, persoonlijke beschermingsmiddelen, voertuigen voor recreatief gebruik en ook in elektrische schakelkasten, automobielonderdelen en electronische apparatuur.

Naast de investering in de productie van innovatieve materialen, investeert GE Plastics ook in een veilig en gezond milieu. In de afgelopen vijf jaar is in Bergen op Zoom 50 miljoen euro geïnvesteerd in Milieu-, Veiligheids- en Gezondheidsprogramma's. De locatie Bergen op Zoom heeft de Global Star Award voor Gezondheid en Veiligheid ontvangen van GE Corporate en is tevens ISO 14001 (Milieuzorg) gecertificeerd. De locatie Bergen op Zoom werd geopend in 1971 en omvat nu 200 hectaren en levert een breed scala aan zowel materialen als diensten ter ondersteuning van haar klanten.

Voor meer informatie over de productiecapaciteit voor "xtreme" Lexan resins, kunt u www.geplastics.com raadplegen.

Over GE Plastics
GE Plastics (www.geplastics.com) is een toonaangevende, wereldwijd opererende fabrikant en distributeur van kunststoffen die worden gebruikt in een aantal belangrijke industrieën, bijvoorbeeld voor de fabricage van auto's, computers, telecommunicatieapparatuur, huishoudelijke apparatuur, optische media, verpakkingen en bouw- en constructiematerialen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen en samenstellen van verschillende kunststoffen, waaronder polycarbonaat, ABS, SAN, ASA, PPE, PC/ABS, PBT en PEI, en de LNP* lijn van hoogwaardige speciale samenstellingen. Een van de bedrijven van GE Plastics, Specialty Film & Sheet, produceert hoogwaardige Lexan-plaat materialen en folies die worden gebruikt voor duizenden veeleisende toepassingen over de hele wereld. Daarnaast is de speciale Automotive-organisatie van GE Plastics een ervaren, wereldwijd opererende producent van kunststof oplossingen voor vijf belangrijke segmenten in de automobielindustrie: carrosseriepanelen en ruiten, toepassingen onder de motorkap; componenten; structuren en interieuren; en verlichting. Als Wereldwijd Partner van de Olympische Spelen is GE de exclusieve leverancier van een grote verscheidenheid aan innovatieve producten en services die van essentieel belang zijn voor het succes van de Spelen.

# # #


* Lexan en LNP zijn handelsmerken van General Electric Company.

Contactpersoon
Europa
Ad Vos
GE Plastics, Bergen op Zoom
Nederland
Tel: +31 164 292 770
E-Mail: ad.vos@ge.com

Contactpersoon bij bureaus
Europa
Tessa Vroegop
Marketing Solutions, Bergen op Zoom,
Nederland
Tel: +31 164 317 038
E-Mail: tvroegop@marketingsolutions.be


---- --