Politie Brabant-Noord houdt acht verdachten georganiseerde hennepteelt aan

's-Hertogenbosch, 04-10-2006

Politie Brabant-Noord houdt acht verdachten georganiseerde hennepteelt aan

Uden/Oss/Boxmeer/s-Hertogenbosch De politie Brabant-Noord heeft woensdagochtend in totaal acht verdachten aangehouden op lokaties in Nederland en Spanje. Zij worden ervan verdacht zich in georganiseerd verband bezig te houden met de internationale handel van softdrugs, waaronder de import en export van de georganiseerde hennepteelt en het witwassen van grote sommen geld.

Vanochtend vroeg hebben politie en justitie zoekingen gedaan in woningen en bedrijfspanden op 27 lokaties in onder meer Oss, Uden en Boxmeer. Ook op 7 lokaties in Spanje zijn huiszoekingen gedaan. De aangehouden verdachten zijn een 45-jarige man uit Oss, een 44-jarige man uit Heesch, een 42-jarige man uit Geffen, een 52-jarige man uit Wijchen, een 33-jarige man uit Uden, een 42-jarige man uit Uden en een 37-jarige man uit Uden. In Spanje is een 38-jarige Nederlandse vrouw aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Inbelaggenomen

Tijdens de zoekingen zijn onder meer boekhoudingen, bankafschriften, geld, softdrugs, gsms en computers in beslag genomen. Ook hebben politie en justitie beslag gelegd op enkele voertuigen en onroerend goed.

Op een lokatie in Uden is een antitankwapen aangetroffen die door de EOD inbeslag is genomen en vernietigd. Ook is een waterscooter in beslag genomen. Een van de lokaties van de zoekingen betreft een growshop in Boxmeer, waarvan de politie het vermoeden heeft dat de internationale handel vanuit deze lokatie heeft plaatsgevonden.

Het onderzoek is een jaar geleden gestart door de divisie Centrale Recherche. Deze divisie houdt zich onder meer bezig met recherche-onderzoeken rondom georganiseerde criminaliteit.