Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 04-10-2006

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

Rosmalen De politie heeft dinsdagmiddag op de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch een 19-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor betrokkenheid bij een auto-inbraak aan de Grote Elst in Rosmalen. Een passerende agente in haar vrije tijd, zag dat een aantal personen zich verdacht ophield bij een auto. Eén van hen, was haar ambtshalve bekend. Zij keerde haar auto en constateerde dat er uit de auto een navigatiesysteem was ontvreemd. Met behulp van collegas wisten zij één van de verdachten op de Aartshertogenlaan aan te houden. Bij zijn aanhouding bleek hij twee gripzakjes met harddrugs bij zich te hebben. De man is ingesloten en inverzekeringgesteld.

Zakkenrolsters aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag hebben agenten op de Sint Jansstraat in s-Hertogenbosch een 17-jarige Joegoslavische en een 18-jarige Franse aangehouden voor poging tot zakkenrollen. Het tweetal had kort daarvoor geprobeerd een 72-jarige vrouw uit Beek (L) van de inhoud van haar tas te beroven. Het slachtoffer had e.e.a. in de gaten en probeerde de verdachte tevergeefs vast te pakken. Zij waarschuwde kort daarna een passerende motoragent. Ter assistentie geroepen agenten traceerden de twee aan de hand van het signalement. Zij zijn vervolgens aangehouden en ingesloten.

Inbreker loopt tegen de lamp

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 49-jarige man (woonplaats niet bekend) aangehouden voor het plegen van een inbraak aan de Brede Haven in s-Hertogenbosch. Bij de inbraak werden o.a. een fotocamera en een laptop buitgemaakt. De verdachte werd vannacht voor een overtreding in Eindhoven aangehouden. Hij bleek gestolen goederen, van een diezelfde nacht in s-Hertogenbosch gepleegde inbraak, bij zich te hebben. Hij is overgedragen aan de politie in s-Hertogenbosch en daar inverzekeringgesteld.

Gezochte man meldt zich

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen heeft een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats zich op het politiebureau in s-Hertogenbosch gemeld omdat hij zijn straf uit wilde zitten. De man bleek nog een 14 dagen hechtenis open te hebben staan. Hij is aangehouden en ingesloten.

Man meldt zich om straf uit te zitten

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag meldde zich een 27-jarige man uit Valkenswaard op het politiebureau in s-Hertogenbosch dat hij nog een straf uit moest zitten. Bij controle bleek dat hij nog 30 dagen tegoed had. Hij is aangehouden en ingesloten.

Getuige houdt fietsendief aan

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 14-jarige jongen uit s-Hertogenbosch op de Beverspijken in s-Hertogenbosch door een 21-jarige voorbijganger uit Udenhout aangehouden voor diefstal van een fiets. De jongen nam de fiets van een 10-jarig meisje weg, die op dat moment paarden verzorgde in een weiland aldaar. De getuige zag e.e.a. en wist de verdachte aan te houden. De fiets is weer terug bij het slachtoffer. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

Boxtel De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige man Uit Boxtel aangehouden voor een mishandeling op de Parallelweg Noord in zijn woonplaats. De man had een 18-jarige vrouw uit Boxtel in haar maag gestompt en aan haar haren getrokken. Haar 25-jarige vriend schoot haar te hulp en sloeg hem een bloedneus. De 39-jarige man meldde zich even later op het politiebureau waar hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het motief van de mishandeling is nog niet duidelijk.

Bewoner sluit auto-inbreekster op in toilet

s-Hertogenbosch Woensdagmorgenvroeg betrapte een 54-jarige Bosschenaar een 41-jarige vrouw uit Hengelo in zijn geparkeerde auto voor zijn woning aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch. De man bedacht zich geen moment, trok haar uit zijn auto en sloot haar in afwachting van de politie op in het toilet van zijn woning. De politie heeft de vrouw voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De vrouw bleek een slaapplaats te hebben gezocht.

Verdronken man aangetroffen

s-Hertogenbosch De politie kreeg woensdagmorgen een melding van een voorbijganger dat er een stoffelijk overschot in de Dommel aan de Havensingel in s-Hertogenbosch lag. De brandweer heeft geassisteerd bij het uit het water halen van het dode lichaam. De politie heeft vooralsnog geen sporen aangetroffen die duiden op een misdrijf. Uit onderzoek is gebleken dat de man door verdrinking om het leven is gekomen. Het betrof een 29-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch. Terplaatse heeft de afdeling forensisch technische opsporing van de politie Brabant-Noord een sporenonderzoek ingesteld. De politie verzoekt eventuele getuigen van de verdrinking contact op te nemen met politieteam Z.O. van het district Den Bosch via telefoonnummer 0900-8844

Dronkelap ingesloten

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie een 49-jarige man uit Utrecht op de

Stationspassarelle in s-Hertogenbosch aangehouden voor openbare dronkenschap. De man kon door overmatig alcoholgebruik niet meer op zijn benen staan. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietsdieven aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond heeft de politie op aanwijzing van een getuige bij de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch twee jongens (15 en 17 jaar) aangehouden voor bromfietsdiefstal. De man had even tevoren gezien dat de jongens de bromfiets bij het winkelcentrum hadden ontvreemd. Zij konden even verderop door de agenten worden aangehouden en zijn voor verhoor ingesloten.

Vrouw dronken achter het stuur

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 37-jarige Bossche op de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden in een auto onder invloed van alcohol. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Vrouw aangehouden voor mishandeling/discriminatie

Vught De politie heeft dinsdagmiddag op de Brabantlaan in Vught een 43-jarige Vughtse aangehouden voor mishandeling en discriminatie. Buiten het schoolterrein ontstond er ruzie tussen scholieren die eerder op die dag woorden hadden gehad, omdat iemand in de gang tegen een ander was aangelopen. De 43-jarige moeder van één van de kinderen bemoeide zich met het geschil en pakte één van de scholieren vast. Een 14-jarige Vughtenaar ging tussen de vechtenden in staan, hij kreeg een paar schoppen van de vrouw, die hem tevens discriminerend zou hebben bejegend. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

Sint Oedenrode Een 24-jarige vrouw is vanmorgen in haar woonplaats op de Schijndelseweg ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed met haar auto in de richting van Schijndel en botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De vrouw zat bekneld in het wrak. De brandweer heeft haar eruit gehaald. Haar auto is totalloss; de brandweer moest het dak eraf halen om de zwaargewonde vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Per ambulance is zij naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Haar toestand is kritiek.

Politie zoekt automobilist die betrokken was bij verkeersongeval op De Bunders

Veghel Dinsdagmorgen, 26 september, vond er op De Bunders een verkeersongeval plaats tussen een fietser en een personenauto, waarbij de 14-jarige fietser uit Erp lichtgewond raakte. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, die na het ongeval is doorgereden.

s Morgens rond 8.15 uur fietste de jongen het winkelcentrum uit. Op de hoek bij het dierencentrum reed hij de weg (De Bunders) op. Hij zag niet dat er een auto aan kwam en werd vervolgens door deze auto aangereden. De jongen viel, waarbij hij zijn wang en hand bezeerde. Ook raakte zijn fiets beschadigd. De automobilist is even gestopt, niet uitgestapt en vervolgens weggereden. De politie verzoekt de automobilist, die de plaats van het ongeval verliet, en eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Veghel en te bellen naar 0900-8844.

Verkeersongeval

Veghel Woensdagmorgen heeft er een verkeersongeval op de Pastoor van Elsenlaan plaatsgevonden tussen een personenauto en vrachtwagen. Niemand raakte gewond.

Een inhaalmanoeuvre van een 49-jarige automobilist uit Deurne was vermoedelijk de oorzaak van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur is een 41-jarige man uit Venlo.

Klapband op de A50

Veghel De politie trof in de nacht van dinsdag op woensdag op de A50 in Veghel een personenauto aan met flinke schade. De 32-jarige Poolse bestuurder vertelde dat hij zojuist een klapband had gekregen. Hij was vervolgens in de berm gevlogen en had de geluidswal geraakt. De auto zat hierdoor aan de rechterzijde helemaal in elkaar. De politie heeft de auto weg laten takelen en deze staat nu tijdelijk op de Pastoor van den Elsenlaan in Veghel, bij industrieterrein De Amert. De politie controleerde of de bestuurder alcohol genuttigd had, dit bleek niet het geval. Niemand raakte gewond.

Man aangehouden voor mishandeling

Marcharen Woensdagmorgen heeft de politie een 50-jarige man uit Geffen aangehouden voor mishandeling van een 66-jarige plaatsgenoot op de Rottenstraat in Geffen. De verdachte kwam materialen ophalen bij het slachtoffer. Op een gegeven moment kregen de twee onenigheid en werd de man kwaad en kneep met twee handen de keel van het slachtoffer dicht. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor seksueel misbruik

De politie van district Maasland heeft dinsdagmorgen een 75-jarige man aangehouden voor het seksueel misbruiken van een 46-jarige, geestelijk gehandicapte vrouw. De man is een oude bekende van het slachtoffer en heeft in juni en augustus drie maal seksueel contact met haar gehad in haar woning. Op 29 augustus werd van dit feit melding gedaan bij de politie. De verdachte meldde zich dinsdagmorgen op verzoek van de politie op het politiebureau in Oss. Hij is daar aangehouden en in verzekeringgesteld. Inmiddels is de man verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Hij zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.


*