Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (4-10-2006)

TILBURG, 4 oktober 2006

Politie deelt 321goed gedaan bonnen uit

TILBURG In het kader van het project zo kan het ook hebben vanmorgen en vanmiddag ruim 30 politiemedewerkers van het team Binnenstad in het gebied verkeerscontroles uitgevoerd. Het doel van deze controle is het bevorderen van de verkeersveiligheid. De politie zette vandaag voor het eerst de goed gedaan bon in. Weggebruikers die tijdens de controle alles keurig in orde hadden werden beloond met een dikke duim. Ontvangers van deze alternatieve bon reageerden enthousiast op de waardering van de politie die op deze manier werd geuit.

Tussen 07.30 uur en 15.00 uur werden op verschillende locaties in de binnenstad verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Korvelseweg en de Heuvelring lag de aandacht vooral op het rijden in tegengestelde richting. Op de Spoorlaan werden weggebruikers gecontroleerd op helmgrasfeiten en op de Noordhoekring werd naast een algemene verkeerscontrole ook een bromfietscontrole ingesteld.

Het middel de goed gedaan bon is een pilot en zal de komende tijd worden ingezet. De bon is bestemd voor weggebruikers die zich keurig gedragen in het verkeer. Buiten de dikke duim met de tekst goed gedaan, complimenteert de politie op de achterkant de ontvanger. In totaal ontvingen 321 weggebruikers een goed gedaan bon

Er werden 144 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals: het niet dragen van de autogordel, technische gebreken, vermogen, negeren van het rode verkeerslicht, negeren stopteken, rijden in een geslotenverklaring, het niet bij zich hebben van de juiste bescheiden en het onnodig gebruik maken van de busbaan.

Politie houdt man aan in gestolen auto

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag is, omstreeks 03.45 uur, op de Ringbaan Noord een 29-jarige Tilburger aangehouden. De man reed als passagier mee in een personenauto. De bestuurder van de auto gaf op de Veldhovenring geen richting aan toen hij afsloeg. Hierop wilden agenten de man controleren en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit waarna de politie de achtervolging inzette. Op de kruising Ringbaan Noord/Oude Lind/Julianapark negeerde hij een rood verkeerslicht. De bestuurder verloor de macht over het stuur en reed via de middenberm tegen een reclamezuil aan. Vervolgens sprongen de mannen uit de auto en probeerden te vluchten. De passagier is aangehouden. De auto bleek die nacht in Rosmalen gestolen te zijn. Ook was ermee getankt zonder te betalen. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto.

Politie zoekt getuigen beroving

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 01.00 uur in de Goirkestraat een 20-jarige Tilburger beroofd. De man fietste vanuit de Goirkestraat richting de Ringbaan Noord. Nabij het Bart van Peltplein kwam een man op hem afgelopen met een mes in zijn hand. Hij eiste zijn portemonnee en de telefoon. De Tilburger heeft dit gegeven, maar kreeg alsnog trappen tegen het achterhoofd.
Het gaat om een donkere man rond de 25 jaar. Hij is ongeveer 1,70 meter en heeft een smal postuur. De man heeft bolle ogen en een kaal hoofd/erg kort haar. Hij droeg een zwart trainingspak met rood en wit op de bovenarm. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur is een 68-jarige Tilburgse gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste op de Statenlaan. Op de kruising met de Nimrodstraat sloeg zij linksaf. Zij liet hierbij een 37-jarige automobilist uit Tilburg niet voorgaan. Hierdoor kwam de fietster ten val. Zij is met hersenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Minderjarige de dupe van zinloos geweld

TILBURG: Dinsdagochtend rond 08.30 uur is in het Westerpark een 13-jarige jongen Tilburg mishandeld door een groep jongeren. De jongen fietste langs het Westerpark toen hij de groep wilde passeren. Eén van hen blokkeerde de weg zodat de Tilburger af moest stappen, waarna om zijn telefoon en geld gevraagd werd. De rugzak van de Tilburger werd afgepakt en zijn fiets werd vernield. In de tussentijd werd de jongen door een aantal anderen geschopt en geslagen. Toen er een auto hun richting op kwam rijden, vluchtte de groep.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Dinsdagmiddag heeft de politie rond 15.30 uur in een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een 41-jarige man uit Breda aangehouden. De Bredanaar verstopte in de winkel een fles port onder zijn jas. Een beveiligingsmedewerker sprak de man hierop aan, nadat hij de kassa voorbij was. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers en Ilse Matthijsen