Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 4 oktober

BREDA, 4 oktober 2006

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 36-jarige Bredase en haar 13-jarige dochter aangehouden in een winkel aan de Kruisvoort. De dochter had enkele cds gepakt en wilde die zonder betalen meenemen. Omdat de moeder ook verdacht werd van betrokkenheid bij de diefstal, werd ook zij aangehouden. Ze gaf later aan dat ze niet wist dat haar dochter de cds had gepakt. De moeder wordt dus niet verder vervolgd. Tegen de dochter is proces-verbaal opgemaakt. Zowel moeder als dochter werden na verhoor heengezonden.

Bij dezelfde winkel werd woensdagmiddag rond 13.30 uur een 21-jarige Bredase aangehouden. De vrouw had een cd in haar tas gestopt en die niet ter betaling aangebonden. Een beveiliger betrapte haar en hield haar aan. Na verhoor werd haar een transactie van 130 euro aangeboden die ze betaalde. Daarna werd de vrouw vrijgelaten.

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is rond 15.10 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Haagdijk. Hij wilde acht flessen shampoo meenemen zonder te betalen, maar een personeelslid doorzag zijn plannen. De man is in verzekering gesteld, gelet op recente soortgelijke feiten. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Twee aanhoudingen na diefstal tuinschermen

ULVENHOUT: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur twee 30-jarige tweelingbroers (uit Prinsenbeek en Etten-Leur) aangehouden in een auto op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. Beide mannen waren eerder gezien bij een winkel aan de Molenstraat in Ulvenhout. Een getuige zag dat ze houten tuinschermen in een busje hadden geladen nadat een van hen over het hek was geklommen. Agenten zetten de achtervolging in en kon het tweetal even later aanhouden. De broers gaven de diefstal toe, behalve de tuinschermen hebben ze ook twee vuurkorven en een plant gestolen. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na inbraak Akkerstraat

BREDA: Een 46-jarige Bredanaar is dinsdagavond rond 23.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Eerder op de dag werd ingebroken in een woning aan de Akkerstraat waarbij twee televisies, kleding en andere goederen werden gestolen. De aangeefster vond enkele gestolen spullen s avonds terug bij de buren toen zij vroeg of zij iets bijzonders hadden gehoord die middag.

Die buren verklaarden dat de 46-jarige Bredanaar die bewuste spullen bij hen te koop had aangeboden, maar dat zij ze niet gekocht hadden. De vrouw belde de politie die de man in de kraag kon vatten. De verdachte, die in verzekering is gesteld, en de buren van de vrouw zijn bekenden van elkaar.

Drie aanhoudingen na merkwaardig ongeval A16

MOERDIJK: De politie heeft dinsdagnacht drie aanhoudingen verricht na een curieus ongeval op de A16. Een 24-jarige Fransman, woonachtig in Perpignan, raakte rond 01.15 uur van de weg. Dat kwam naar eigen zegen doordat een andere auto vlak voor hem ging rijden en plotseling ging remmen. De auto van de Fransman ging enkele keren over de kop en de man kon uit het voertuig kruipen. Een getuige die het zag gebeuren, zag daarna enkele mannen bij de auto staan die even contact hadden met de Fransman en vervolgens een jas en een tas uit het wrak overladen naar een andere auto en er snel vandoor gingen. De Fransman is naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met enkele gebroken ribben. Later die nacht, rond 03.15 uur, kreeg de politie een melding dat er een auto verdekt stond opgesteld op exact dezelfde locatie als het ongeval en dat drie mannen heen en weer liepen over de snelweg. De politie was snel ter plaatse en hield drie mannen aan, twee uit Antwerpen (22 en 25 jaar) en een 26-jarige illegaal in Nederland verblijvende Marokkaan. Deze man, die een joint en een blokje hasj in zijn bezit had, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De verklaring van de aangehouden mannen was dat ze ergens overheen gereden waren en dat een van de passagiers zijn mobiele telefoon liet vallen toen hij al rijdend uit het raam keek. Ze zouden zijn teruggekeerd om die telefoon te zoeken en wisten niets van een ongeval. Na verhoor zijn de twee Antwerpenaren in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul