Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo beloont honden(bezitters)

De actie Actie hondenpoep is positief ontvangen door hondenbezitters. Veel hondenbezitters waren aangenaam verrast door de ludieke actie van de gemeente Hengelo. Op Wereld Dieren Dag ging wethouder Weber samen met een controleur op pad om te controleren of hondenbezitters de poep van hun hond opruimden. 'Het is jammer dat er regels nodig zijn om hondenbezitters te dwingen de poep van hun dier op te ruimen, helaas is het wel broodnodig om van de overlast af te komen,' aldus de wethouder.
De rest van de dag hebben mensen van Stadstoezicht hondenbezitters gecontroleerd.

Controleur Halit Kasmer deelt een snack uit

Hondensnack

Iedere hondenbezitter die op dierendag een goed opruimmiddel bij zich had of netjes de poep van zijn of haar hond opruimde, werd beloond met een snack voor de trouwe viervoeter. Hondenbezitters die zich niet aan de regels hielden, kregen een laatste waarschuwing.

Boete minimaal 50 euro

Hondenbezitters die vanaf 5 oktober zich niet aan de regels houden lopen de kans om bekeurd te worden door controleurs van de gemeente Hengelo en door de politie.

Dit kan wanneer een hondenbezitter zich niet aan de aanlijn- en opruimplicht houdt en geen verplicht zakje of schepje meedraagt.

Bij overtredingen kunnen controleurs van de gemeente èn politieagenten een proces-verbaal opmaken, met een minimale boete van 50 euro.

Opruimmiddelen

Hondenbezitters kunnen opruimmiddelen krijgen bij het stadskantoor, de gemeentewinkel in het stadhuis en alle wijkcentra. Hier kunnen zij gratis zakjes, schepjes en poepgrijpers krijgen.

Klik hier voor meer informatie