Fortis Bank

Besluiten van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV op 4 oktober 2006

Op 4 oktober 2006 heeft Fortis in Brussel een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV gehouden. Deze vergadering is het vervolg op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van mei 2006, waarop het voorstel over het toegestane kapitaal de vereiste meerderheid niet haalde. Ten behoeve van deze Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders, is het gebruik van het toegestane kapitaal verdeeld over twee afzonderlijke agendapunten.

Toegestaan kapitaal (punt 2 op de agenda) De Aandeelhoudersvergadering heeft het bestaande mandaat van de Raad verlengd en daarmee het voorstel om een toegestaan kapitaal van EUR 1.071.000.000 te creëren goedgekeurd voor een periode van drie jaar. Dit mandaat stelt de onderneming in staat om aan haar verplichtingen te voldoen ten aanzien van bepaalde financiële instrumenten, om initiatieven te nemen ter motivering van het management en de medewerkers en om kansen te grijpen als deze zich voordoen, zoals het financieren van investeringsmogelijkheden. Zoals verwacht, heeft de Vergadering van Aandeelhouders het gebruik van het toegestane kapitaal (niet boven de 10% van alle uitstaande aandelen) niet goedgekeurd in geval van een openbaar overnamebod. De vereiste meerderheid van 75% werd niet behaald.

Neerlegging van effecten en volmachten (punt 3 op de agenda) De Vergadering van Aandeelhouders heeft de verlenging van de zogenoemde blokkeringsperiode met één dag, van 4 naar 5 werkdagen, goedgekeurd. Hierdoor kan de onderneming voldoen aan de juridische verplichtingen om aandeelhouders te voorzien van de relevante documenten voorafgaande aan de aandeelhoudersvergadering.

Meer informatie over de agendapunten is beschikbaar op www.fortis.com, onder Investor Relations:

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 41,6 miljard (30/09/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20