Treinmachinist Henk Mars krijgt Superlintje Dierenbescherming

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Treinmachinist Henk Mars krijgt Superlintje Dierenbescherming

Arnhem, Werelddierendag 4 oktober 2006 - Treinmachinist Henk Mars uit Stedum heeft zojuist het Superlintje van de Dierenbescherming opgespeld gekregen door directeur Thomas Posthumus Meyjes. Mars kwam dit voorjaar in het nieuws nadat hij zijn trein had stilgezet bij Wetsinge (Groningen) om een kalfje van de verdrinkingsdood te redden. Het leverde hem ruim voldoende stemmen van het publiek op om in aanmerking te komen voor het Superlintje.

Op dit moment is de Lintjesregen van de Dierenbescherming in volle gang in proeflokaal De Waag op de Markt in Arnhem. Maar liefst 90 mensen die een bijzondere dierendaad hebben verricht in 2006 krijgen een onderscheiding van de Dierenbescherming opgespeld. Het hoogtepunt is de uitreiking van het Superlintje. Het publiek heeft de afgelopen weken via www.dierenbescherming.nl kunnen stemmen op drie kandidaten. Na sluiting van de stempost om 12:00 uur op Werelddierendag had Henk Mars een ruime voorsprong op zijn twee concurrenten.

De Lintjesregen gaat vooraf aan het spetterende muziekfeest 'Sterren voor Dieren' dat de Dierenbescherming vanavond houdt in het centrum van Arnhem bij de Eusebiuskerk. Artiesten als Guus Meeuwis, Marianne Weber en niemand minder dan Julio Iglesias treden gratis op. De TROS maakt een registratie van het concert dat wordt uitgezonden op 6 oktober. Deze uitzending staat geheel in het teken van de Dierenbescherming en de organisatie hoopt op die avond heel veel nieuwe donateurs en leden te mogen verwelkomen.

(einde bericht)