NOVA

04-10-2006

Nieuwe projecten tegen schooluitval
Hoe krijg je jongeren naar school, of aan het werk? Met verschillende landelijke en lokale projecten wordt geprobeerd een steeds groter wordende groep schoolverlaters weer in het gareel te krijgen. Zo gaat de gemeente Rotterdam actief op zoek naar jongeren die niet werken of een opleiding volgen.

Jomanda vrijgesproken in zaak-Millecam
Het Openbaar Ministerie gaat het medium Jomanda, drie alternatieve genezers en een zouttherapeut niet strafrechtelijk vervolgen voor het overlijden van de actrice Sylvia Millecam. De actrice overleed in de zomer van 2001 aan borstkanker. Menso Westerouen van Meeteren, die destijds als inspecteur voor de gezondheidszorg de zaak Millecam onderzocht, vindt de beslissing onbevredigend.

Nieuwe plannen tegen drankmisbruik
NOVA kreeg inzage nieuwe stricte plannen van de Europese Commissie om alcoholmisbruik onder jongeren en probleemdrinkers te reguleren. In de studio een debat tussen Wim van Dalen van de Stichting Alcoholpreventie (STAP) en Jack Verhoek van het Centraal Brouwerij Kantoor, de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van 8 in Nederland gevestigde bierbrouwerijen.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.30-23.02
Vrijdag: 22.30-23.10
Zaterdag: 22.12-22.33
Herhaling na middernacht