Akkoord CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen 2006

Actiz

Akkoord met perspectief op brede CAO voor de branche
Akkoord CAO Verpleeg- en verzorgingshuizen 2006

Vandaag heeft ActiZ, organisatie van zorgondernemers, in het overleg met de werknemersorganisaties een princepeakkoord bereikt over de CAO voor de verpleeg- en verzorgingshuizen voor 2006. In de CAO is een algemene loonsverhoging overeengekomen van
1,5 % per 1 januari 2006 en een eenmalige uitkering van 0,5 %. Deze uitkering wordt per 1 januari 2007 structureel opgenomen als werkgeversbijdrage in een levensloopregeling. Belangrijk voor Actiz zijn met name ook de afspraken die in het akkoord zijn opgenomen over de toekomst van de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en de CAO Thuiszorg. Partijen hebben in het overleg de intentie onderstreept om tot één CAO te komen voor de totale branche van de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg. Er zijn afspraken gemaakt over de wijze waarop en het tempo waarin daar vorm aan gegeven kan worden.

ActiZ is de brancheorganisatie van zorgondernemers in de ouderenzorg, eerstelijnszorg, jeugdgezondheidszorg en kraamzorg. ActiZ vertegenwoordigt 550 zorgondernemers die jaarlijks zorg verlenen aan 2 miljoen mensen. De branche telt 400.000 medewerkers. 240.000 daarvan werken in verpleeg- en verzorgingshuizen.


Noot voor de redactie