Ingezonden persbericht


Persbericht: Kandidatenlijst Nederland Transparant

Nederland Transparant zal bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2006 aantreden met een duo-lijsttrekkerschap. Daarmee wil Nederland Transparant nadrukkelijk aangeven dat het haar gaat om inhoud, kwaliteit en integriteit om zo daadwerkelijk de doelstellingen van Nederland Transparant in de Tweede Kamer te kunnen realiseren. Nederland Transparant is er niet voor om slechts een bekende Nederlander naar de Tweede Kamer te helpen. Kwaliteit en inhoud dienen voorop te staan. Over 4 jaar dient Nederland Transparant op haar prestaties afgerekend te worden.

Het bestuur van Nederland Transparant heeft zelf haar kandidaten benaderd en geselecteerd en is trots op de mensen die bereid zijn het initiatief van Nederland Transparant mede te ondersteunen. Het bestuur heeft bewust gekozen voor een beperkte kandidatenlijst. De helft van de kandidaten van Nederland Transparant zijn klokkenluider. De belangrijkste criteria voor de keuzes voor de kandidaten zijn gebaseerd op kwaliteit, inhoud en integriteit. Hun gedrag vertegenwoordigd de doelstellingen van Nederland Transparant. Bepalend is dat de kandidaten van Nederland Transparant in het verleden hebben laten zien dat het algemeen belang voor hun belangrijker is dan het eigen belang en daar ook als zodanig naar hebben gehandeld. Voor hun integriteit hebben vele kandidaten van Nederland Transparant een hoge prijs betaald. Daarmee onderscheidt Nederland Transparant zich nadrukkelijk van alle andere partijen.

Juist om misstanden, fraude, corruptie e.d. in Nederland daadwerkelijk aan te kunnen pakken dient een ingrijpende wijziging van ons bestuurlijk stelsel en vernieuwing van het rechtsbestel gerealiseerd te worden. Tevens dient er een einde gemaakt te worden aan het zogenaamd "politiek correct" handelen om zo een op de werkelijke feiten gebaseerd debat mogelijk te maken.

Binnen Nederland Transparant bestaat geen fractiediscipline. De kandidaten zijn vrij om over andere thema's, welke niet zien op de hoofddoelstellingen van Nederland Transparant, naar eer en geweten te kunnen stemmen. Kandidaten Nederland Transparant

1. Gerrit de Wit (49) Alphen NB Klokkenluider fraude VROM mr. drs. Alexander Brom MA (30) Rotterdam Secretaris Nederland Transparant 3. drs. Jeroen Nieuwesteeg (58) Boxtel Raad van Advies Nederland Transparant 4. prof. dr. ir. Anton van Putten (67) Eindhoven Klokkenluider Subsidiefraude 5. Paul Schaap (56) Anna Paulowna Klokkenluider Kerncentrale van Petten 6. dr. Harrie Timmerman (60) Stedum Klokkenluider Schiedamse Parkmoord 7. Louis Bertholet (55) Assendelft Klokkenluider Secretaris Zaanstad 8. Henk Laarman (56) Warnsveld Klokkenluider fraude VROM 9. drs. Petra Tenbült (28) Eindhoven Raad van Advies Nederland Transparant 10. Jim van Batenburg (59) Ede Voorzitter Ede Transparant 11. Wim Steketee (60) Middelburg Raadslid Middelburg Transparant 12. Pamela Hemelrijk (59) Amsterdam Een van Nederlands onafhankelijkste en pittigste columnisten

Het bestuur van Nederland Transparant

2 oktober 2006

www.nederlandtransparant.nl

De bijgevoegde foto
Vlnr. Pamela Hemelrijk, Jim van Batenburg, Louis Bertholet, Alexander Brom, Henk Laarman, Wim Steketee, Paul Schaap, Petra Tenbült, Gerrit de Wit en Harrie Timmerman. De heren Jeroen Nieuwesteeg en Anton van Putten ontbreken op de foto.

Afzender:
Alexander Brom
Secretaris Nederland Transparant
Telnr. 010-4325358
Email: Contact@nederlandtransparant.nl