Siemens

Den Haag, 4 oktober 2006

Gezonde toekomst door overgang van bedrijfstelefonie Siemens naar KPN

Siemens Nederland heeft met KPN overeenstemming bereikt over de overgang van een deel van haar activiteiten op het gebied van de zgn. enterprise systemen aan KPN. Het gaat hier om de directe verkoop- en service activiteiten waarmee Siemens haar grote zakelijke klanten bedient. KPN zal de benodigde systemen en producten voor dit distributiekanaal bij Siemens betrekken. De datacommunicatie en security-activiteiten maken geen deel uit van de transactie.

De 44 medewerkers die de verkoop en service verzorgen komen in dienst van KPN Zakelijke Markt. Siemens blijft actief op de markt van bedrijfstelefonie door het leveren en implementeren van complete oplossingen met Siemens apparatuur. Ook blijft Siemens service verlenen voor de bedrijfsnetwerken van het MKB via haar gecertificeerde partners en distributeurs.

Kees Smaling, directeur van de Divisie Communications: "Met deze transactie kan Siemens een grotere afzet realiseren van haar oplossingen voor bedrijfstelefonie. Wij zien deze deal als een uitbreiding op onze strategie voor indirecte verkoop".

Het betrokken Siemens-onderdeel verkoopt telefoonsystemen en communicatiesystemen voor de grootzakelijke markt die gebruikmaken van het internet protocol (IP). De transactie stelt beide bedrijven in staat hun positie te versterken op het gebied van convergente communicatieoplossingen voor zakelijke klanten in Nederland.

De overgang van de 44 Siemens-medewerkers zorgt ervoor dat de bestaande klanten verzekerd blijven van dezelfde service. Alle geplande of reeds gestarte projecten ook in de toekomst door dezelfde specialisten kunnen worden uitgevoerd.

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Siemens Nederland

Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies

Tel.: (070) 333 2095, e-mail: josje.mosies@siemens.com

Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo