Gemeente Alkemade


Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning vastgesteld

04-10-2006

De gemeenteraad van Alkemade heeft in zijn vergadering van 27 september 2006 de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Alkemade en de daarbij behorende Toelichting op de verordening vastgesteld. Hiermee zal de verordening op 1 januari 2007 in werking treden. U kunt de betreffende documenten downloaden onderaan deze pagina.

De definitieve verordening wijkt op één punt af van de conceptverordening die ter inzage is gelegd. De gemeenteraad heeft namelijk besloten om het protocol Gebruikelijke Zorg, dat gebruikt wordt bij het indiceren van hulp bij het huishouden, strikt toe te passen en geen mogelijkheid van nuancering in de Verordening op te nemen.

Achtergrondinformatie
Op 1 januari 2007 treedt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking. Met de invoering van deze wet krijgen gemeenten de plicht om voorzieningen te treffen aan mensen met beperkingen en aan mantelzorgers, die hen in staat moeten stellen om:
1. een huishouden te voeren; 2. zich lokaal te verplaatsen per vervoermiddel; en 3. zich in en om de woning te verplaatsen.

De wijze waarop gemeenten uitvoering geven aan dit compensatiebeginsel, moet worden neergelegd in een Verordening.

Voor meer informatie over de Verordening en/of het verstrekkingenbeleid in het kader van maatschappelijke ondersteuning kunt u contact opnemen met mevrouw Van der Zwaan van de afdeling Samenleving, tel. (071) 332 72 48. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Bijlagen :
Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Alkemade - ingaande op 1 januari 2007.pdf Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Alkemade - ingaande op 1 januari 2007 - Toelichting.pdf