Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Koninklijke Metaalunie tekent convenant met OOM, Platform Bètatechniek en FNV Bondgenoten
6-10-2006

De Koninklijke Metaalunie heeft met het opleidingsfonds voor Metaalbewerking (OOM), het Platform Bèta Techniek en FNV Bondgenoten een convenant getekend om meer schoolverlaters voor de metaalbranche te interesseren. De partijen tekenden het akkoord op de Vakkanjersstand tijdens de beurs Aandrijftechniek in de Utrechtse Jaarbeurs.

Op 4 oktober werd tijdens de vakbeurs Aandrijftechniek in de Utrechtse Jaarbeurs het startschot gegeven voor het actieplan Aantrekkelijke Carrières in de Techniek (ACT), dat de belangstelling voor metaalbewerking moet vergroten. Het plan werd ondertekend door Erik Yperlaan van OOM, Henk Terwisga van het Platform Bèta Techniek, Sjaak Klinkenberg van FNV Bondgenoten en Harm Jan Keijer van de Metaalunie. Bedrijven in de metaalbewerkingbranche hebben vaak moeite om nieuwe werknemers te vinden en te behouden. Verwacht wordt dat via dit initiatief de komende periode nieuwe jonge mensen worden binnengehaald en behouden, en dat redelijk ervaren werknemers voldoende loopbaanperspectieven geboden krijgen om te blijven. Erik Yperlaan, directeur van OOM: "Er komen veel uitdagende en interessante functies vrij voor jonge vakmensen. Het is nu aan de branche om jongeren ervan te overtuigen dat werken in de metaalbewerking aantrekkelijk is. De 120 bedrijven die op de eerste dag na ondertekening het actieplan ACT al omarmd hebben, gaan daarbij een belangrijke rol spelen. En dat aantal wordt meer dan 1000, daar ben ik van overtuigd."

De ondertekenaars Stichting OOM is in 1984 opgericht door werkgeversorganisatie Koninklijke Metaalunie en werknemersorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en De Unie. Het opleidingsfonds houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van vakmanschap in de metaalbewerkingbranche. OOM kent ruim 13.000 lidbedrijven die aan ruim 138.000 mensen werk bieden. Met financiële bijdragen stimuleert het opleidingsfonds het volgen van opleidingen en cursussen. Het Platform Bèta Techniek wil zorgen voor goede beschikbaarheid van bètatechnici. Het doel: structureel meer leerlingen en studenten in bètatechnisch onderwijs en een betere benutting van bestaand talent in bedrijven en onderzoeksinstellingen. De bestuursleden van het Platform Bèta Techniek hebben allemaal op persoonlijke titel zitting in het bestuur en zijn afkomstig van diverse maatschappelijke organisaties of bedrijven.

Voor meer informatie en foto's kunt u zich wenden tot Solid Ground PR with a Twist, Arjan Schellinkhout, telefoon 06 1440 7575 of (020) 419 84 00. Of Koninklijke Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44: André van der Leest, beleidsmedewerker onderwijs.

Reageren: leest@metaalunie.nl