Ondersteuningsverklaringen en folders


De CDDP in actie

DEN HAAG, 20061004 -- De Continue Directe Democratie Partij (CDDP) is momenteel hard bezig om de benodigde ondersteuningsverklaringen binnen te halen. In iedere provincie wordt hard gewerkt om de mensen het principe van de CDDP uit te leggen en om de mensen te vragen de partij te helpen zich verkiesbaar te stellen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

De eerste verklaringen stromen momenteel binnen. Daarnaast hebben velen toegezegd een verklaring te zullen invullen, maar het blijft natuurlijk erg spannend of men dit ook daadwerkelijk doet. Het invullen vraagt veel van de mensen, men moet in persoon naar het gemeentehuis en er mag niemand gemachtigd worden om dit eventueel over te nemen. Verder mogen er ook geen procedurele fouten ontstaan, bijvoorbeeld het thuis ondertekenen van het formulier maakt het al ongeldig. De overijverige vrijwilliger wordt daar direct door de ambtenarij op afgerekend.

De CDDP kandidaten voor de Tweede Kamer, gesteund door een groep vrijwilligers, zijn druk doende om ook de naamsbekendheid van de CDDP te vergroten, dus men is niet alleen bezig om de kamer te bereiken, men wil ook het directe democratieprincipe promoten. De directe inspraak van de burger, de mogelijkheid om de hele regeerperiode je stem te laten horen, dit in tegenstelling tot één maal per vier jaar tijdens de verkiezingen.

`De hoop is er dat in alle 19 kiesdistricten de minimaal 30 benodigde ondersteuningsverklaringen worden gehaald, maar of ieder district gehaald wordt is de vraag', weet Rob Verboom, lijsttrekker van de CDDP, te melden. `Zoals het er nu naar uitziet zullen de meest dichtbevolkte gebieden de kans krijgen om op de CDDP te stemmen', stelt hij. Maar we gokken op een volledige invulling binnen alle kiesdistricten.





Continue Directe Democratie Partij