Wortels uitdelen tijdens 'De week van het zien'

Ovn

PERSBERICHT

Utrecht, 27 september 2006

Wortels uitdelen tijdens 'De week van het zien'

In 'De week van het zien' van 4 t/m 14 oktober krijgt het vak optometrist landelijke bekendheid. Hierbij wordt duidelijk gemaakt wat een optometrist is en doet. De OVN (Optometristen Vereniging Nederland) maakt Nederland ook duidelijk dat het verstandig is om eens per 2 jaar de gezondheid van de ogen te laten controleren.

Een optometrist controleert de gezondheid van ogen en doet meer dan alleen een oogmeting. Hij kijkt in de ogen of er geen afwijkingen zijn en kijkt naar de samenwerking van de ogen. Indien nodig kan de optometrist iemand verwijzen naar de huisarts of oogarts.

Oogzorg
Vanwege de wachtlijsten in de gezondheidszorg en de toenemende vraag naar goede oogzorg gaat optometrie een steeds grotere rol spelen. Het is daarom belangrijk om iedereen goed voor te lichten over wat ze van een optometrist kunnen verwachten en waar ze deze kunnen vinden. Mensen kunnen onnodig en onopgemerkt last hebben van een oogaandoening. Niet of te laat ontdekte oogafwijkingen kunnen op den duur meer schade aanrichten dan nodig is. Dit kan voorkomen worden door eens per 2 jaar de ogen te laten controleren door een optometrist.

Campagne
Om dit aan de consument duidelijk te maken is in samenwerking met fotografen en art directors een campagne ontwikkeld met het thema 'wortel'. Iedereen weet dat wortels goed zijn voor de ogen. Dit gegeven in combinatie met pakkende teksten, maakt de campagne tot een krachtig, herkenbaar en communicatief geheel.

Op woensdag 4 oktober 2006, tijdens de eerste dag van 'de week van het zien', gaan vanaf 13:00 tot 14:00 uur de optometristen landelijk de straat op. Hierbij delen zij echte wortels in combinatie met folders uit. In de folder staat een vragenlijst die ingevuld kan worden. Hiermee kunnen mensen vervolgens naar een optometrist voor een vrijblijvend screenend onderzoek.

Goede doel
Als Optometristen Vereniging Nederland steunen zij Optometry Giving Sight en Vision 2020. Het doel van deze twee organisaties is om onnodige blind- en slechtziendheid te voorkomen en te verhelpen. Tijdens 'de week van het zien' hopen zij dat mensen naar aanleiding van de screenings onderzoeken een bijdrage willen doneren voor dit goede doel.

Opening
De OVN heeft het genoegen u uit te nodigen voor het bijwonen van de opening van 'de week van het zien'. De opening vindt plaats op 4 oktober a.s. in het gebouw van de opleiding optometrie. Hogeschool Utrecht, Bolognalaan 101, 3584 CJ Utrecht. Tijdens de officiële opening wordt om 12.00 uur de eerste folder overhandigd aan Drs Margreet Hogeweg, tropen oogarts en bestuurslid van Vision 2020. Mocht u van de uitnodiging gebruik willen maken, dan kunt u zich aanmelden via, www.deweekvanhetzien.nl/aanmelden Mocht u vragen hebben en/of willen deelnemen aan deze campagne, dan kunt u contact opnemen met Rob Gevers van de OVN, Tel: 06-51366210 Fax: 073-6571168, info@deweekvanhetzien.nl, www.deweekvanhetzien.nl