Gemeente Hengelo

Dierendag op de kinderboerderij

Op kinderboerderij t Weusthag worden woensdag 4 oktober de dieren extra in het zonnetje gezet. Zo zijn er gasten uitgenodigd die vanuit verschillende invalshoeken met dieren werken. Een hondentrimster knipt een aantal honden en legt het een en ander uit over onder meer vachtverzorging.

Knaagdierenasiel Goofy is met een informatiestandje aanwezig. Omdat het asiel voor zoveel afgestane dieren een goed tehuis probeert te vinden, schenkt de kinderboerderij de opbrengst van de vrije-gift-pot van de dag volledig aan Goofy.

Verder is er een verhalenvertelster en beantwoordt een deskundige vragen. Naast al deze informatie kunnen de bezoekers ook zelf actief aan de slag; er is een spel over het terrein, aan de hand van observatieformulieren kan het gedrag van verschillende dieren bekeken worden en bezoekers mogen zelf honden- en knaagdierensnoepjes maken.

Daarnaast staat in het bezoekerscentrum de fototentoonstelling Dieren, gemaakt door de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging.

Het programma loopt van 14.00 tot 16.30 uur; het belooft een interessante en gezellige middag te worden voor mens en dier!

Voor informatie:

* Kinderboerderij t Weusthag

* Van Alphenstraat 25

* tel. 2550600

* website: kinderboerderij.hengelo.nl