Gemeente Doesburg


BESTUURSVERGADERINGEN

Besluiten burgemeester en wethouders

In zijn vergadering van 26 september j.l. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Het college heeft ingestemd met een conceptraadsvoorstel om financiële middelen beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van diverse onderzoeken naar woningbouw op de locatie Beinum West. Deze onderzoeken zijn bedoeld om tijdig een structuurplan voor het gebied vast te kunnen stellen.

* Het college zal de raad voorstellen om de staanplaatsen en woonwagens op t Hoornwerck en aan de Leigraafseweg in eigendom, beheer en exploitatie over te dragen aan de Stichting Woonservice IJsselland.

* Het college heeft kennis genomen van een nieuwe voortgangsrapportage over de stand van zaken bij het actualiseren van verouderde bestemmingsplannen. Door allerlei oorzaken moet de planning opnieuw worden aangepast. De rapportage zal aan de raadscommissie worden voorgelegd.

* In verband met de ontwikkeling van plannen voor woningbouw in Beinum West wordt communicatie van groot belang geacht. Het college hecht eraan om de planvorming interactief, d.w.z.: in nauwe samenspraak met betrokkenen, tot stand te brengen. Daarvoor is inmiddels een communicatieplan opgesteld, waarin de verschillende stappen en instrumenten worden beschreven. De raadscommissie zal om advies over dit communicatieplan worden gevraagd.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen op:
* 26-09-2006, Forsythiastraat 21 vergroten van een woonhuis
* 27-09-2006, Zanderskamp 79 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de verdieping en vergroten dakkapel voorzijde
* 27-09-2006, Kerkstraat 19 veranderen van de voorgevel door het plaatsen van een entreekozijn

* 28-09-2006, Waterstraat 27 plaatsen van een sierhek, afdakje en een tijdelijk raster

* 28-09-2006, Heilige Geeststeeg 3 veranderen van het dakbeschot

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan de vergunning verleend op:

* 22-09-2006, Halve Maanweg 3 veranderen van de indeling van het politiebureau

* 22-09-2006, Barend Ubbinkweg 2 plaatsen van een opslagfaciliteit grond-, hulp- en afvalstoffen

* 25-09-2006, Veerpoortstraat 21 geheel vernieuwen van een schuur
* 25-09-2006, Verhuellweg 3 plaatsen van een keerwand

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende sloopplan vergunning verleend op:

* 25-09-2006, 't Hoornwerck 1 slopen van een buitenberging met een asbest dak

Verleende gebruiksvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunning verleend op:

* 20-09-2006, Verhuellweg 5 het tijdelijk in gebruik hebben van een tent t.b.v. een bedrijfsfeest;

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op maandag 9 oktober 2006 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

Vrijstellingsprocedure Koepoortwal 17
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van het gebruiken van een deel van het pand aan de Koepoortwal 17, te weten de garage, ten behoeve van een hondentrimsalon. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad ten aanzien van het gebruik. De garage behorende bij het pand heeft gedeeltelijk de bestemming woningen en gedeeltelijk de bestemming tuin of open erf, met bijgebouwen. Een gebruik als kunstnijverheidsbedrijf valt hier niet onder.

Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 5 oktober 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen tot verlening van vrijstelling bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer A.J.A. Putker of mevrouw H.I. Vogelzang, tel. (0313) 481371.

Vrijstellingsprocedure artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Watersportcentrum IJsselhoeve. De vrijstelling wordt aangevraagd om het bouwen van een indoorspeeltuin mogelijk te maken op het perceel Eekstraat 15 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie D nummer 861. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 5 oktober 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19, lid 2, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Beinum partiele wijziging 1980. De vrijstelling wordt aangevraagd om het oprichten van acht appartementen met kantoorruimte (wijzigingsvergunning) mogelijk te maken op het perceel Didamseweg 4 / Broekhuizen 4 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E nummer 1605. Het bouwplan met ruimtelijke onderbouwing ligt met ingang van donderdag 5 oktober gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Ontwerpverzoek tot vaststellen hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder
Het College van burgemeester en wethouders is voornemens een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland tot het vaststellen van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder. Het ontwerpverzoek heeft betrekking op het bouwplan aan de Didamseweg 4 voor de bouw van appartementen. Het ontwerpverzoek hogere grenswaarden heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde als gevolg van wegverkeerslawaai. Voor een aantal appartementen wordt een hogere waarde aangevraagd.

Vanaf 5 oktober 2006 tot en met 1 november 2006 ligt het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen tegen dit voornemen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 100, 6980 AC, Doesburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Mw. M. van Merrebach, tel.: (0313) 481367.

MILIEU

Beschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de volgende beschikking op het verzoek van:

Ubbink Nederland BV te Doesburg om een veranderingsvergunning op grond van het bepaalde in de Wet milieubeheer voor een kunststofverwerkend bedrijf aan de Verhuellweg 9 te Doesburg. Aanleiding voor de aanvraag is het veranderen van de inrichting in verband met de volgende wijzigingen:

* het uitbreiden van de inrichting met het gebruik van een deel van het pand de Blikvanger;

* het uitbreiden van de inrichting met het assembleren van zonnepanelen;

* interne verhuizingen en opheffen van machines en afdelingen.

De beschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning overeenkomstig de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking. Er zijn naar aanleiding van het ontwerp van de beschikking geen zienswijzen naar voren gebracht.

Terinzagelegging
De aanvraag, beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 5 oktober 2006 tot en met 15 november 2006 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Beroep
Tegen bovengenoemde beschikking kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:

* belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* belanghebbenden die bezwaren hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunning
De volgende kapaanvragen zijn ontvangen en liggen ter inzage:

Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend :
* 26-09-2006, Molengaarde 33 een gewone es, met herplantplicht;

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

VERKEER

Reconstructie kruising provinciale wegen N317 met de N338 (Rivierenweg)

Aankondiging informatiebijeenkomst
De kruising van de provinciale wegen N317 en N338 Rivierenweg vormt al jaren een aanzienlijk knelpunt voor de verkeersveiligheid. Het afgelopen jaar heeft de provincie Gelderland, in samenwerking met de gemeente Doesburg, dan ook gestudeerd naar een andere, veiliger, vormgeving.

Het resultaat is een zogenaamd turborotonde, een relatief nieuw type rotonde. Hij kent twee rijstroken die fysiek van elkaar gescheiden zijn. Bij een turborotonde kiest de automobilist niet óp, maar al vóór het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook, afhankelijk van de bestemming.
Samen met de aanleg van deze rotonde worden ook de toeleidende wegen en parallelweg gereconstrueerd. Dit is mede om ook de veiligheid voor fietsers, bestemmingsverkeer en landbouwverkeer te verbeteren. De eerste fase hiervan, het reconstrueren van de parallelweg N317, is reeds in gang gezet.

De plannen voor de reconstructie willen de provincie en gemeente graag aan u voorleggen tijdens een informatiebijeenkomst. Hier kunt u tevens de ontwerptekeningen inzien, vragen stellen en uw reactie kenbaar maken. De bijeenkomst wordt georganiseerd op woensdag 25 oktober van 19:30 uur tot ca. 21:30 uur in de bovenzaal van De Waag te Doesburg.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de provincie Gelderland, de heer B. van Ginkel (tel. 026-359 96 32) of de gemeente Doesburg, de heer C.J. Duindam (tel 0313-481 369).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Niet in Nederland tijdens de kamerverkiezingen ? Op 22 november 2006 vinden in Nederland de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Tijdens deze verkiezingen kunnen alle Nederlandse kiesgerechtigden hun stem uitbrengen. Niet alleen alle kiezers in Nederland, maar ook kiezers met de Nederlandse nationaliteit die in het buitenland wonen of er wegens beroep, of beroep van partner of ouder, tijdelijk verblijven kunnen hun stem uitbrengen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar wordt de mogelijkheid geboden om te stemmen via internet voor Nederlandse kiezers in het buitenland. Het doel van stemmen via internet is het vergroten van het stemgemak voor deze groep kiezers. Hiervoor moet u zich wel op tijd registreren.

Registreren
Bent u op de dag van de verkiezingen in het buitenland wegens beroep of werkzaamheden van uzelf of van uw partner of ouder? Dan dient het registratieformulier M3 uiterlijk 25 oktober in bezit te zijn van uw eigen gemeente in Nederland. Wilt u zeker weten of u inderdaad in aanmerking kunt komen om vanuit het buitenland te stemmen? Of wilt u het registratieformulier downloaden? Ga dan naar www.kiezenuithetbuitenland.nl
Ook vindt u hier meer informatie over stemmen via internet. Uiteraard kunt u ook, indien u kiesgerechtigd bent in een Nederlandse gemeente, een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. Voor meer informatie, neem contact op met het Publieksbureau, 0313-481390.