60.000 agenda's voor Surinaamse schoolkinderen

Stichting naomi

Stichting Naomi steunt Surinaamse kinderen met agenda's en sportshirts

60.000 agenda's voor Surinaamse schoolkinderen

Hoorn, 4 oktober 2006 - Voor de elfde keer alweer ontvangen 60.000 kinderen in Suriname hun felbegeerde agenda's van stichting Naomi. Midden oktober neemt presidentsvrouw Liesbeth Venitiaan het eerste exemplaar in ontvangst via stichting Tamara in Suriname. De kinderen zijn ieder jaar weer blij met de agenda's en het geeft ze een extra stimulans om naar school te blijven gaan. Ook steunt Naomi dit jaar sportvereniging Yellow Birds in Paramaribo met voetbalshirts van voetbalvereniging Westfriesen uit Zwaag.

Sinds 1995 worden onverkochte agenda's niet meer vernietigd maar teruggenomen door de groothandel Holco. Stichting Naomi koopt de agenda's voor 0,10 eurocent per stuk en verspreidt ze via zusterstichting Tamara in Suriname. Alle scholen komen in aanmerking voor de gift, ook die in het afgelegen binnenland. Stichting Naomi hoopt met het sturen van de agenda's een bijdrage te leveren aan beter onderwijs in Suriname.

Negen duizend euro
Suriname Airways verscheept de agenda's tegen een speciaal tarief. Toch is er nog een bedrag van negen duizend euro met de operatie gemoeid. Dit wordt onder andere opgebracht door bijdragen van de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO), de stuurgroep Vrede en Internationale Samenwerking (V.I.S.), de stichting Tamarinde en de vaste donateurs van de stichting Naomi.

Dat de agenda's goed ontvangen worden en tot enthousiasme onder de schoolkinderen leidt, blijkt uit de reacties die de stichtingen Naomi en Tamara in het verleden ontvingen. In 2005 stuurden tientallen scholen brieven waarin ze vertelden zeer dankbaar te zijn en te hopen ook volgend jaar weer een zending te mogen ontvangen.

Voetbalshirts
Met de zending agenda's wordt ook een zending voetbalshirts verscheept. De shirts zijn afkomstig van voetbalvereniging Westfriesen en zullen worden overhandigd aan de voorzitter van sportclub Yellow Birds in Paramaribo. De Yellow Birds beoefenen voetbal, atletiek, basketbal, volleybal en taekwondo. Bij de club zijn vooral kinderen uit achterstandswijken aangesloten die geen geld hebben voor shirts of zelfs contributie. Om ze toch een kans te geven te sporten, steunt de stichting Naomi hen en de club met kleding en materiaal.

Stichting Naomi
Stichting Naomi zet projecten in Suriname op om de kinderen vooruit te helpen en ze zicht te geven op een betere toekomst. Zo steunt Naomi diverse kindertehuis in Suriname waar onder andere zwerfkinderen worden opgevangen. Voor deze kinderen is opvang vaak de laatste kans om uit een uitzichtloze situatie te komen. Informatie over Naomi en de projecten is te vinden op www.naomisuriname.nl.