Van der Hoeven en Remkes onderstrepen belang van NICIS

Nicis

De komst van het Maatschappelijk Topinstituut voor de steden NICIS is van groot economisch en sociaal belang. Dat zeiden de ministers Remkes van Binnenlandse Zaken en Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vanmiddag bij de officiële lancering van NICIS in Den Haag. NICIS is nauw verbonden aan het Kenniscentrum Grote Steden dat tegelijk zijn vijfde verjaardag vierde.

Remkes: "De steden zijn van groot belang voor Nederland. In economisch opzicht, maar ook in sociaal en cultureel opzicht. Investeren in onze steden is dan ook investeren in onze maatschappij. En hoe meer bruikbare kennis je erover verzamelt, hoe beter dat is. Het Kenniscentrum Grote Steden vervulde hierin de afgelopen vijf jaar een belangrijke rol. Met een nieuwe wetenschappelijk instituut erbij, kan dit alleen maar beter worden..

Minister Van der Hoeven voegde daaraan toe: "Enerzijds moeten we helder krijgen welke vragen er leven in de steden. Die vraag zal in Groningen anders zijn dan in Amsterdam, Heerlen, Almelo of Maastricht. Aan de andere kant moeten we kijken naar welke basiskennis nodig is om de problemen in de steden aan te pakken. Die twee dingen samenbrengen, dat is wat mij betreft de meerwaarde van Maatschappelijk Topinstituut NICIS..

NICIS, het Netherlands Institute for City Innovation Studies, wil onder voorzitterschap van burgemeester Deetman van Den Haag, een bijdrage leveren aan de sociale en economische kracht van steden door wetenschappelijke kennis voor de steden beschikbaar te maken. NICIS geeft dit onder meer vorm door middel van een uitgebreid eigen onderzoeksprogramma, kennisverspreiding via publicaties en door scholing. Deze constructie is uniek in Europa.

//// Einde bericht ////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Harms, communicatie-adviseur van het NICIS, 06-47084054