Gemeente Hilversum


1000ste abonnee HilversumMail


4 oktober 2006
Blij verrast was Bethina van Emmen dinsdagavond 3 oktober. Als bezoekster van de avond voor nieuwe inwoners in het raadhuis werd ze door wethouder Karin Walters van Personeel en Organisatie in de bloemen gezet. Bethina had zich even tevoren bij de stand van het gemeentelijk Webbureau geabonneerd op HilversumMail. Zij was de duizendste.

"Een mijlpaal", aldus de wethouder in de Burgerzaal waar ambtenaren de nieuwe inwoners informeerden. Elf maanden geleden startte het Webbureau met deze gratis berichtenservice. Abonnees ontvangen regelmatig een e-mailbericht met verwijzingen naar berichten op de gemeentelijke website.
Het e-mailtje verwijst alleen naar informatie waarin de abonnee is geïnteresseerd omdat het is samengesteld op basis van de wensen van de abonnee.

Bethina vestigde zich op 18 juni van dit jaar in Hilversum. Zij vond het abonnement op HilversumMail een uitkomst. "Ik ben geen echte krantenlezer. Dit abonnement maakt voor mij de drempel minder hoog; het maakt het voor mij gemakkelijker om berichten van de gemeente te lezen".
Zij is vooral geïnteresseerd in nieuws uit haar buurt en wil verder graag op de hoogte blijven van wegwerkzaamheden. "Ik denk dat ik veel van dit abonnement gebruik ga maken".
Om met wethouder Walters te spreken: "Je hebt voor dit abonnement alleen maar een computer en een e-mailadres nodig".

Wilt u zich ook abonneren op Hilversum Mail? Dan kunt u terecht op de banner HilversumMail. (op de homepage, aan de rechterkant van het scherm)

Ook voor Hilversummers boven de 18 jaar met een klein inkomen. Zij kunnen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor een internet-abonnement. Meer informatie daarover bij de afdeling Sociale Zaken; tel: 629 27 00.