Stichting Global Start in finale Verkiezing ICT-Leerbedrijf 2006

"Stichting voor Werkloze Jongeren" in finale tegen drie commerciële reuzen

AMSTERDAM, 20060712 -- Stichting Global Start uit Amsterdam Zuidoost is finalist in de Verkiezing ICT-Leerbedrijf van het Jaar 2006. Met de prijs bestaande uit publiciteit, een fraaie sculptuur en een geldprijs van ¤ 2.500,- worden leerbedrijven gestimuleerd meer aandacht te geven aan de begeleiding van stagiairs en om extra inhoud te geven aan het praktijkleren waardoor stages meer rendement opleveren en de leerlingen beter doorstromen naar de arbeidsmarkt.


Naast Getronics PinkRoccade, OCE Technologies en Jan de Rijk Logistics is Global Start met 23 medewerkers veruit het kleinste bedrijf in de finale en tevens het enige bedrijf dat werkzaam is in de non-profit sector.

Bij Global Start worden werkloze jongeren middels een computer refurbishment traject begeleid naar een opleiding of naar regulier werk. Voor de reïntegratie van de werkloze jongeren worden er continu samenwerkingsverbanden gezocht met bedrijven die de jongeren werk kunnen bieden in de omgeving van Amsterdam. Tevens wordt een groot deel van de jongeren gemotiveerd een opleiding af te ronden.

De afgeschreven computerhardware die door de jongeren wordt opgeknapt, wordt voornamelijk ter beschikking gesteld door het bedrijfsleven. Nadat de computers door de jongeren zijn nagekeken en opgeknapt, worden ze tegen kostprijs of kosteloos ter beschikking gesteld aan non-profit organisaties en minder bedeelden.

De prijsuitreiking vindt 4 oktober 2006 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag.