Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 27 juni 2006

WereldpremiÈre sl8n8 opent nederhorrorprogramma

Carel Struycken speciale gast

Het Nederlands Film Festival presenteert een In the Picture programma 'Nederhorror en andere vreemde verschijnselen'.

De wereldpremière van de film SL8N8 opent het programma. In dit debuut van Edwin Visser en Frank van Geloven, geproduceerd door Lagestee Films, gaat de paranormaal begaafde studente Kristel Lodema, gespeeld door Victoria Koblenko, met een groep vrienden naar een oude steenkolenmijn om het manuscript op te halen van haar vader die zojuist is overleden. Wanneer de groep vast komt te zitten door een weigerende lift, roepen ze uit verveling en onder invloed van XTC de geest van een oude 'vuurman' op. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie.

Speciale gast van het nederhorrorprogramma is Carel Struycken. De Nederlandse acteur, die door zijn rol als Lurch in THE ADDAMS FAMILY een boegbeeld is geworden van horrorfilms, leidt filmvertoningen in en neemt deel aan een in the Picture gesprek met de jonge filmmakers die verantwoordelijk zijn voor de huidige golf aan nederhorror producties.

Een tweede premièrefilm is HORIZONICA van Ramon Etman, het grootste volledig door vrijwilligers gedragen filmproject in de Nederlandse geschiedenis. Twee groepen studenten worden in het bos gedropt en moeten met een minimum aan spullen de bewoonde wereld weer terugvinden. Ze weten echter niet dat zich razendsnel een vreselijk virus verspreidt, dat al het kwade in de mens naar boven roept. Wat begon als een onschuldig avontuur dreigt uit te lopen in een regelrechte, bloederige ramp.

Tevens biedt het programma de kans om meer en minder recente Nederlandse titels uit het genre nogmaals op groot doek te bekijken, waaronder DOODEIND, DE JOHNSONS en DE LIFT en korte films als DOKTER VOGEL, R.I.P en DE VLIEG. Maar ook buitenlandse titels met een Nederlandse inbreng als THE HAUNTING (regie Jan de Bont) en HOLLOW MAN (regie Paul Verhoeven) zijn te zien. Een unieke selectie super 8 amateur horrorfilms uit het Benelux Horror & Science Fiction Smalfilm Festival, dat in de jaren tachtig in Tiel vier edities beleefde, wordt opnieuw vertoond.

Einde persbericht

SL8N8 is vanaf 5 oktober in meer dan 40 bioscoopzalen te zien. Bekijk de trailer op www.sl8n8.nl