Bank Nederlandse Gemeenten

Congres 'Good pulic governance' op 5 oktober 2006

Inleiding

Programma

Waar, wanneer en voor wie

Kosten, aanmelden en annuleren

Meer informatie

Inleiding
De Nederlandse corporate governance code moet, in het bedrijfsleven, het geschonden vertrouwen in het ondernemingsbestuur herstellen. Ook voor de overheid wordt good governance steeds belangrijker. Maar wat is dit nu eigenlijk? En hoe moet u deze filosofie binnen uw gemeente nu handen en voeten geven?
Deze vragen komen aan de orde tijdens het congres Good public governance, dat wordt georganiseerd door de BNG. De bank wil u graag met relevante informatie ondersteunen in uw dagelijkse praktijk. We willen u de nieuwe raadsperiode op weg helpen bij vraagstukken over public governance op het gebied van financiën en ruimtelijke ordening.

Programma
Het programma bestaat uit inleidingen van onder meer minister J. Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), mr. drs. L.C. Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland), drs. J.F.M. Peters (voorzitter van de voormalige commissie Corporate Governance) en prof. dr. L. van Leeuwen (waarnemend burgemeester van Wassenaar). Aan de paneldiscussie nemen, naast een aantal sprekers, drs. J.W. Holtslag (secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en dr. ir. C. van Eykelenburg (lid Raad van Bestuur BNG) deel.
Bekijk het volledige programma.

Waar, wanneer en voor wie
Het congres vindt plaats op 5 oktober 2006 in de Ridderzaal, Binnenhof 8-A te Den Haag. Het congres is bestemd voor portefeuillehouders financiën, ruimtelijke ordening, economische zaken en grondzaken. Ook de voorzitters van de raadscommissies financiën en ruimtelijke ordening zijn van harte welkom.

Overige leden van het college van B&W, raadsleden, gemeentesecretarissen en raadsgriffiers kunnen zich ook aanmelden. Eerstgenoemde doelgroep heeft voorrang bij plaatsing. De volgorde van aanmelding is bepalend voor plaatsing van laatstgenoemde groep.

Kosten, aanmelden en annuleren
Deelname aan het congres kost EUR 195,- (incl. BTW). Inschrijven kan via deze website. De inschrijving sluit 15 september 2006. Twee weken voor het congres ontvangt u per post een bevestiging met de factuur.

Bij annulering van uw aanmelding tot en met 21 september 2006 wordt EUR 75,- (incl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na 21 september 2006 wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
Een collega kan in uw plaats - met uw bevestigingsbrief - deelnemen aan het congres.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma of inschrijving kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie en Informatie Management, telefoon 070 3750 620 of cim@bng.nl.