Ingezonden persbericht


Persbericht
18 september 2006

Premier Balkenende geeft les aan scholieren op Dag van Respect

5 oktober

Naarden - Op 5 oktober a.s. wordt door het Fonds Hoop voor Kinderen, in samenwerking met Plan Nederland, het ministerie van OCW en het ministerie van Justitie/Vreemdelingenzaken en Integratie op 100 basisscholen in heel Nederland de eerste Dag van Respect in Nederland georganiseerd. Op de Dag van Respect houden scholieren zich actief bezig met het onderwerp respect om te laten zien dat wij, inwoners van Nederland, mensen zijn met verschillende culturen, ideeën, gewoonten en gebruiken.

Op deze eerste Dag van Respect geven Premier Balkenende en talloze andere bewindvoerders, politici, burgemeesters en wethouders, bekende sporters, vertegenwoordigers van verschillende geloofsgemeenschappen, televisiepersoonlijkheden, artiesten etc. tussen 10.00 en 12.00 uur een gastles aan de groepen 7 en 8 van de basisschool. Zij behandelen vanuit hun eigen werk- en leefsituatie het onderwerp respect.

Tussen 12.00 en 15.00 uur vindt vervolgens de actie: 'Ik geef RESPECT!' plaats. Kinderen delen dan een Respectbutton uit aan een persoon voor wie zij om wat voor reden dan ook respect voelen. Dat kan hun leraar zijn, iemand die ziek is of iemand met wie zij een probleem hebben.

"Ik vind dat respect nodig is, want anders is het een puinhoop", deelnemer Respect2all (11 jaar).

WEBSITE
Op de website www.dagvanrespect.nl vindt u meer over het project en het programma.

JAARLIJKS TERUGKEREND EVENEMENT
In 2006 vindt de Dag voor Respect voor het eerst plaats. Het is tegelijkertijd de kick-off voor een jaarlijks terugkerend evenement. Dit eerste jaar is gericht op de groepen 7 en 8 van de basisschool. De komende jaren zal die doelgroep steeds groter worden, van basis- naar middelbare scholen en via Plan Nederland wellicht ook buiten de Nederlandse grenzen.

N.B.