Ingezonden persbericht

Persuitnodiging

14 september 2006

Uitnodiging prijsuitreiking 'Minder tillen op de bouwplaats' op Hout 2006

Lunchbijeenkomst 5 oktober 12.00-14.00 uur

Geachte heer, mevrouw,

Bij deze nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn bij de Interieurbouwers Lunch in het Houttheater (hal 1) tijdens de beurs Hout op donderdag 5 oktober a.s. Tijdens de lunch worden de winnaars bekendgemaakt van de prijsvraag 'Tillen op bouwplaatsen'. De deelnemers maken kans op een geldprijs van maar liefst ¬ 500,--, ¬1.000,-- en ¬ 3.000,--.

Inzendingen

De vier door de jury genomineerde inzendingen zijn te zien in de stand naast het Houttheater. Maak kennis met nieuwe oplossingen om het tillen op locatie te verminderen! Er worden ook twee andere nieuwe hulpmiddelen gedemonstreerd: de Tillium en de Heffie. Beide bieden een drie-in-één oplossing voor vervoeren, tillen en plaatsen van bijvoorbeeld keukens.

Prijsvraag Tillen op bouwplaatsen

Op initiatief van het Arboconvenant Meubelindustrie konden bedrijven, ontwerpers en studenten in het voorjaar deelnemen aan een prijsvraag met als opdracht 'Ontwerp een hulpmiddel voor tillen op bouwplaatsen.' Uit onderzoek blijkt dat interieurbouwers op de bouwplaats regelmatig veel en zwaar moeten tillen. Dat kan leiden tot allerlei spier- en gewrichtsklachten.

Bestaande hulpmiddelen zijn op locatie meestal niet bruikbaar en daarom bedenken mensen vaak zelf slimme til- en transporthulpmiddelen. Een aantal van deze zelfbedachte hulpmiddelen zijn ingestuurd voor de prijsvraag.

Komt u ook? U bent van harte welkom.

U krijgt na afloop van de bijeenkomst een persmap overhandigd met onder andere informatie over de prijswinnaars. Als u wilt komen, vul dan bijgaand formulier in en fax dit uiterlijk 25 september naar (0344) 65 25 57. U ontvangt een bevestiging en een toegangskaart voor de beurs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communictieadviesbureau DeJong&Verder, tel. (0344) 65 25 20, e-mail: info@dejongev.nl

Graag tot ziens op 5 oktober.

Met vriendelijke groet,

Kees de Schipper,

Projectleider Arboconvenant Meubelindustrie

De lunchbijeenkomst wordt georganiseerd door het Arboconvenant Meubelindustrie namens CBM, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.