Provincie Drenthe

De kunst van het ondernemen: Provincie Drenthe brengt bedrijfsleven en kunstenaars in contact
19 Sep 2006

Op donderdag 5 oktober 2006 is het strokasteel in Veenhuizen het toneel van het bedrijfsleven en kunstenaars. De dag staat geheel in het teken van `de kunst van het ondernemen'. De provincie Drenthe wil het bedrijfsleven en kunstenaars meer met elkaar in contact brengen. Deze dag moet een aanzet geven tot het bundelen van bestaande initiatieven, maar vooral tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën en activiteiten.

De provincie Drenthe sluit hierbij aan op landelijke ontwikkelingen op het gebied van economie en cultuur. Ontwikkelingen die volop gesteund en geïnitieerd worden vanuit de rijksoverheid. Creativiteit is een belangrijk instrument in onze kenniseconomie. Alle betrokkenen binnen de provincie Drenthe willen de kansen benutten om de cultuur en creativiteit te versterken. Tijdens het symposium kunnen het bedrijfsleven en kunstenaars elkaar ontmoeten en creativiteit en inspiratie opdoen.

Programma

Gedeputeerde van cultuur en economie Henk Weggemans (PvdA) doet de aftrap van dit symposium. Beeldend kunstenaar Gerard Broekman houdt een inleiding over conceptdenken en cultureel boegbeeld Maarten Levenbach geeft een inleiding over de kunst van het veranderen. In korte presentaties, zogenoemde elevator pitches, gaan kunstenaars en ondernemers proberen hun werk aan de man te brengen. Vier verschillende workshops bieden de mogelijkheid om mee te denken over een actieve invulling in onze provincie; wat gaan we doen in Drenthe op het gebied van cultureel ondernemerschap en hoe vullen we dit in. Gelegenheid voor debat, een kunstlunch en een kunstzinnige aankleding van het kasteel, maken de dag compleet.

Ondernemers en kunstenaars kunnen zich opgeven voor het symposium tot 25 september a.s.